Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Dela med dig eller solidaritet

Publicerad 2012-04-12 07:52:15 i Allmänt,

Idag blir de rika allt rikare och de fattiga allt fattiga i vårt Svenska samhälle. Någonstans står en majoritet av Svenska folket "förundrad" och tittar på. De är medelsvensson och ser eller vill inte se sambanden. De har fått sänkt skatt och därmed mer pengar att roa sig med till resor, nya bilar, ROT eller RUT eller något annat.
Medelsvensson som ofta har en villa ( kanske dock inte i Stockholm) har också fått ROT permanent som gör att vi har kunnat investera i våra fastigheter så de ökar ytterligare i värde. Vi har fått RUT som gör att vi kan få hjälp i hem och trädgård, skönt men det kostar för staten.

För den som är fattig handlar det om att kanske inte ha mat tre gånger om dagen alla dagar i månaden. Att barnen kanske inte kan vara med och spela hockey då det kostar för mycket med utrustningen och medlemsavgifter. Att inte ha råd till självklara saker i vardagen tär på hälsan.

Det Svenska samhället har numer allt svårare att få pengarna att räcka till vård , skola omsorg. Att våra barn och unga inte har en bra skola där alla ungar får en möjlighet är inte ok. Att vi inom äldreomsorgen inte har tid och personal så de räcker till vårdbehovet är på gränsen till katastrof ( anser undertecknad )
Vi får rapporter nästan dagligen om brister i samhällsservicen och ändå skakar vi mestadels bara bort det.

Undertecknad känner att vi är på väg mot en större fattigdom när vi inte har råd med samhällsservice, utan några nä allt fler ställs utanför. Det är det som håller på att hända just nu mitt framför ögonen.

Vill vi ha förändring måste vi komma tillbaka till att tänka solidariskt och att dela med oss inte roffa åt oss. Att dela med sig är inte att ge allmosor till någon behövande utan att ha samhällssystem som fördelar resurser ( skattepengar) så alla kan leva ett drägligt liv. Det gäller också att vi har trygghetssystem som vi kan lita på funkar vid de tillfällen i livet olyckan är framme.
Det måste vara inne att betala skatt efter bärkraft som fördelas efter och vid behov. Inte som nu att roffa åt sig det vill säga kapitalismen. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela