Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Blå Dunster!

Publicerad 2012-04-12 15:21:48 i Allmänt,

För en tid sedan skrev Katarina Brännström ett debattinlägg i Smålandsposten och Smålänningen som kan få undertecknad att tänka att hon försöker slå blå dunster i väljarna men också hur är det med bilden av verkligheten. Raderna nedan är mina funderingar

 Sverige klättrar i välståndsligan säger Katarina Brännström i både Smålänningen och Smålandsposten, sen använder hon detta som ett mått på att Alliansens politik har varit lyckad under de år de har suttit vid regeringsmakten. Detta skriver hon medan man mer eller mindre dagligen kan läsa i media om sjuka som inte får hjälp, personer som blir utförsäkrade, arbetsmarknadsåtgärder som inte fungerar, skandaler på privata sjukhem, försörjningsstöden(socialbidrag) som ökar dramatiskt. I Kronobergs län där vi båda kommer ifrån så har antalet arbetslösa fördubblats sedan 2008 och ungdomsarbetslösheten ligger runt 20 %.

Den 15 mars blev hon publicerad i Smålandsposten, om Brännström bara bläddrar fram i ett par sidor i tidningen så hittar hon den här artikeln om Barnfattigdom, i den artikeln står det att 4300 barn lever i fattigdom i vårt län, en ökning med över 700 barn på ett år. Ytterligare ett par sidor fram kan man läsa om att arbetslösheten ökar i länet. Allt detta är alltså ett bevis på Alliansens goda och lyckade politik?

Jag måste faktiskt fundera lite över hur Katarina Brännströms verklighetsuppfattning ser ut. I mina ögon så är i alla fall detta ett stort misslyckande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela