Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Apoteken i glesbygd har de en framtid !

Publicerad 2012-04-18 19:41:03 i Allmänt,

Igår lämnade jag in en interpellation ang apotek i glesbygd och vad som kommer att hända 2013 då nuvarande samhällsansvar upphör. Här nedan ser ni pressmeddelandet som gick ut i samband med det. 


Apotekservicen i glesbygden måste säkras

 

Regeringen har avreglerat apoteksmarknaden och sålt ut över 616 av de samhällsägda Apoteket AB:s drygt 900 apotek till privata företag. Många apotek ägs nu av internationella riskkapitalbolag. Avregleringen av apoteksmarknaden skulle innebära både bättre tillgänglighet och lägre priser för medborgarna.

 

- Idag kan vi konstatera att effekterna av apotekens avreglering inte fått de effekter man önskade. Istället har de som bor på landsbygden och i glesbygden fått uppleva längre väntetider för att kunna få hämta ut sina mediciner. Apotek har även gått i konkurs. Även tillgängligheten på mediciner upplevs som minskad. Så det har varken blivit bättre eller billigare med avregleringen av Apoteket AB för de många människor som bor på landsbygden och i glesbygden, säger riksdagsledamot Carina Adolfsson Elgestam (S).

Flera apotek i Kronobergslän ligger i glesbygden och det råder en oro om vad som kommer att hända med dessa apotek i framtiden. 


- Jag kommer nu i riksdagen fråga socialministern Göran Hägglund om han kommer att vidta för initiativ som kommer att garantera apoteksverksamhet på lands- och glesbygden, avslutar Carina Adolfsson Elgestam.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela