Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Vem vill ha en stor stark

Publicerad 2011-11-14 10:59:54 i Allmänt,

 

Förra veckan rasade debatten om Carema och hur de sköter åldringsvården. Vem är förvånad att man tar ut bonusar, eller skapar så tajt organisation som möjligt. Att ha hög produktivitet i ett företag är inget onaturligt. Kanske inte det är så konstigt då att företaget väljer att väga blöjor ,vad vet jag, syftet är att göra så mycket vinst som möjligt, så är det med ALLA PRIVATA företag. Tänker vad trodde man annars ?

 Alla ni som la er röst på Reinfeldt och kompani och nu är upprörda, tänkte ni då ett varv till när de pratade om valfrihet i vården. Att det betyder att marknaden och kapitalismen tar över.

När man driver företag vill man tjäna pengar,göra vinst,det är det som är marknaden.

 Det finns ändock andra former man kan driva åldringsvård på utöver offentlig sektor ( kommer till det sist i dessa rader ) och det är ideburen verksamhet typ FAMNA. De går in i sitt åtagande med helt andra ögon och har mer människan i fokus. Det är bra och det är också bra om politiken kan skapa bättre förutsättningar för deras verksamhet. Både det som är förknippat till riskkapital som upphandling. Det som däremot skulle vara förödande är borgarnas förslag om att privatpersoner som skänker pengar till ideella organisationer ska få göra skatteavdrag. Då tar vi steget in i ett samhälle där vissa ska stå med mössan i hand för de rika, för att få tillgång till vård. Ett sådant samhälle vill inte undertecknad se utvecklas.

 Bäst är vår modell i Sverige vi har haft fram till 2006 med en stor och stark,avser då offentlig sektor. (Allt var inte frid och fröjd, saker och ting behövde förbättras ) I en stor och stark offentlig sektor FÅR ALLA OAVSETT STORLEK PÅ PLÅNBOK rätt till bra vård och då även äldrevård. Låt oss därför värna och stå upp för vår modell med lika värde och solidaritet mellan människor.

 För om vi inte gör det så

 Tänk när du blir gammal ska du välja om du vill få vård av Carema,kyrkan eller kommunen.

 För mig är valet enkelt kommun och offentlig sektor, inga vinster som går ner i privata fickor , inga bonusar och inga skattemedel som göms undan i skatteparadis. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela