Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Kontaktsvårigheter och våga satsa !

Publicerad 2011-11-07 07:40:08 i Allmänt,

Sitter här nu igen och väntar på ett försenat tåg. ( Alvesta 07.34 skulle tåget gå nu beräknat 15 min sent) funderar över hur Trafikverket ska klara vinter, när det är problem en vanlig höstdag. Enligt uppgift så är det problem med en kontaktledning, vet inte hur kontaktledningar funkar men det verkar påverka från både Malmö och Kalmar.

 

Tänker också att vi kan flyga till månen, jag kan ladda upp och se på TV i min mobil men vi klarar inte tågtider utan kontaktproblem, verkar som vi prioriterar fel teknikutveckling och investerar i fel teknik ………….

 Ett annat försummat område är arbetsmiljön. Idag mår allt fler allt sämre på arbetsplatserna men få vågar höja sin röst. De neddragningar som regeringen gjorde på såväl forskning som arbetsmiljöverket under förra mandatperioden börjar nu bli allt tydligare.

Det är hög tid att arbetsmiljöfrågorna kommer upp på agendan,vi kan inte  låta folk fortsätta leva under denna stress på jobbet. Dagens arbetsmiljö ser annorlunda ut mot gårdagens vilket kräver nya rön och därför är det viktigt med riktade pengar till forskning på arbetsmiljö.

 Vad händer i Europa och ekonomin tål att funderas över, det är inte bara Grekland som har ekonomiska svårigheter. ( Även om svensk media hängt upp sig på Grekland precis som om det bara är ett land i EU som har kris i ekonomin) Vad måste göras borde stå överst på ekofins dagordning. Då avser undertecknad inte enbart spara, tror att man även måste investera för att Europa ska stå sig i konkurrensen i en global värld. Carina

Kommentarer

Postat av: MFC

Publicerad 2011-11-08 09:51:07

Vad som pågår i Europa är förspelet till det absoluta sammanbrottet av både euron och det europeiska sammarbetet.



Jag har varnat för detta i flera år och nu är vi här.



Det är för sent att göra något eftersom man visat att man kommer göra allt för att rädda bankerna och däri ligger problemet. Systemet måste rasera då det är helt dysfunktionellt.



Ni kommer att massarbetslöshet som saknar motstycke i modern svensk historia (gissningsvis +20%) när denna krisen är i full blom.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela