Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

En dag som går till historien

Publicerad 2011-03-25 08:11:08 i Allmänt,

25 mars Våffeldagen och Marie bebådelsedag är en dag vi kopplar till framtiden.
För socialdemokraternas del innebär dagen att vi väljer ny partiledare för framtiden.
Håkan Juholt från Oskarshamn, Småland kommer att väljas i eftermiddag,det kommer bli ett historiskt val.
en dag ett datum att lägga på minnet.

Nu går socialdemokraterna in i en ny era,många media understödda av borgliga politiker vill gärna försöka sätta en prägel på Håkan att han är en vänsterfalang.
Förstår inte riktigt vad de menar med det bortsett från att syftet är att skada och skapa osäkerhet hos väljarna.

Vi socialdemokrater omprövar vår politik på kongresser där valda ombud från hela landet är med och påverkar. vi har ett partiprogram vi beslutar om och som följer tidens tand.
Vi antar politiska riktlinjer som ombuden debatterar och röstar om. Klart i ett stort parti med medelmmar och förtroendevalda från norr till söder,från storstad till landsbyggd har lite olika syn i olika frågor.

Inget konstigt i det då vi alla har olika bilder av verkligheten beroende på vilken vardag och vilka erfarenheter vi har. Att leda ett parti och ett land och jämka samman allt detta så alla känner att man fått del av kakan handlar inte om höger eller vänsterpolitiker utan om lyhördhet, styrning och en våga besluta, allt i demokratins namn.

Undertecknad tror att Håkan är en perosn som klarar detta. Nu tar vi steget in i framtiden, 25 mars blir en dag som kommer att skrivas om i historieböckarna. Carina

ps) Retar mig lite på Radio kronoberg som idag har en omröstning om Håkans mustach, politik handlar inte om utsende utan om vad man vill göra med samhällsbygget (ds

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela