Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

SAAB

Publicerad 2011-12-19 10:21:18 i Allmänt,

Enligt TT har nu SAAB begärts i konkurs, var väl inget annat att vänta tyvärr.

Nu utgår väl lönegarantin så de anställda får den tryggheten. Att som anställd gå och bara vänta är ganska påfrästande , man vill så mycket och har kapacitet. Om undertecknad förstått rätt så har man inte producerat  något sedan mars vilket gör att man tappar i kunskap men också mår dåligt att att bara vara i. ( Kan fortfarande minnas hur det var på min arbetsplats under lågkonjunkturen i början på 1990-talet och alla varsel själv var jag nummer 100 när varsel två las)

 

I Victor Muller kamp för att rädda SAAB verkar det inte spela någon roll vad eller hur han gör, det vill sig inte ändå tyvärr, men det som retar mig mest just nu är GM och deras motstånd.

 

Klart de vill ha varumärket SAAB då det är hyfsat känt i välden och då inte minst kopplat till JAS som inte är samma företag som några tycks tro.

Men undertecknad tycker att det är hög tid att regeringen tar sitt ansvar och hjälper till.

Ser i DI att den svenska ambassadören varit  med i samtal med GM men det borde varit med fler förslagsvis Näringsministern eller rent av statministern den sistnämnda kunde gott och väl ringa Obama. Detta handlar också om handelspolitik tänk man kunde kanske prata träbyggande och kompetens inom det området också, vilket vi har mycket av som skulle kunna gagna USA marknad.

 

Känner med alla anställda. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela