Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Oacceptabelt Viktoria

Publicerad 2010-05-21 07:32:42 i Allmänt,

Flera media bl.a SVT i sitt morgonprogram tar upp frågan om Att det enligt rykte finns önskemål från kronprinsessan Viktoria att bli överlämnad av sin far statschefen vid altaret.

Undertecknad hoppas det är ett rykte och, om det inte är det att Viktoria efter hört Svenska kyrkans motivering tänkt om.

Om inte borde riksdagen ,regeringen helt tänka om vad gäller gåvor och dyligt.

Här för vi en ständig kamp för kvinnors rättigheter och ökad jämställdhet såväl i Sverige som för  kvinnor runt om i världen, ska då på ett bräde Sveriges ”blivande statchef” som är en kvinna bara för romantiska griller ta oss årtionde bakåt. Det kan inte vara acceptabelt.

 

Någon hävdande att det är nuvarande statschefen som för fram, inte pappa , det är bara nonsens som undertecknad ser det för om det varit en son hade det inte varit aktuellt skulle jag gissa.

Kronprinsessan bröllop i Sverige kommer att följas av en hel värld många unga kvinnor, och små flickor kommer att drömma om sitt blivande bröllop och vilja kopiera det de sett.

Att i det sammanhanget då använda en gammal sed från en tid då kvinnan stod under mannen är helt förkastligt och skulle göra att många andra länder som idag ser Sverige som förebild i jämställdhetsarbetet kanske tänker om.

Kungahuset i Sverige måste också TA ansvar för jämställdhet och att kvinna och man ska leva sida vid sida. Har nu kronprinsessan vågat ta steget och gifter sig med an man av folket så fullfölj då det med att stolt gå in i kyrkan sisa vid sida, det är väl bara så man kan leva i ett jämställt äktenskap.

 

Om inte funderar undertecknad - Ska man verkligen gå på festkonserten! Carina

Ps) Våre det lite ruter i kungahuset borde detta med överlämningen dementeras omgående(ds

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela