Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Jobb, o A-kassa

Publicerad 2010-12-10 09:45:32 i Allmänt,

 

En annan het fråga är naturligtvis Vem som ska bli partiordförande för socialdemokraterna.

Många namn figurerar i korridorer och fika bord. Mest män vilket retar mig, då det finns lika många dugliga kvinnor, kan själv se ett flertal, men tänker inte namnge dem här och nu då de kanske inte själva gillar att bollas runt på bloggar, facebook  och i media.

Om man vid fika bord eller i en korridor nämner som motförslag en kvinna så är hitintills alltid beskedet att NEJ hon klarar det inte,eller NÄ hon har inte förtroende. Hör inte alls det på samma sätt  när det spekuleras om män med samma bakgrund och erfarenhet. Detta säger en del om hur feministiskt vårt parti är men också hur hårt den manliga normen styr i vårt land.

Kan bara konstatera att det är en bit kvar till ett mer jämlikt och jämställt samhälle

 

Det som just nu retar mig allra mest är synen på a-kassan delar inte alls Mona:s eller

IF Metalls ordförande uppfattning. Att korta ner antalet ersättningsdagar ellet att mer styra den utifrån högre ersättning i början mot att sedan bli mindre för att den arbetslösa ska känna sig än mer jagad i sin vardag är en förödande tanke. Självklart ska man inte leva på A-kassa hur länge som helst men att ha trygghetssystem som gör att individer inte behöver lämna hus och hem eller tvingas till tiggeri,tjuveri är ändock en del av tillväxten i vårt land. Alternativet är att gå till socialförvaltningen för att få socialbidrag är inte heller en lösning,då blir det kommunerna som betalar och folk mår än mer sämre psykiskt..

Det är just mot bakgrund av det, vi haft framgång i Sverige och Norden.

Trygga människor vågar. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela