Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Förskola med kvalite

Publicerad 2010-08-26 17:12:33 i Allmänt,

* Vi sätter upp ett mål om max 5 barn per anställd i förskolan. Vi föreslår en kvalitetssatsning om 1 miljard kronor med start 2011 för att åstadkomma mindre barngrupper och för att vidareutbilda förskolepersonal i ett kompetenslyft.

* Vi vill stimulera kommunerna till att öka utbudet av barnomsorg på obekväm arbetstid och avsätter 200 miljoner kronor från 2011 för detta. Vi är också beredda att se över lagstiftningen på detta område.

Viktig reform för barnen och deras vardag på dagis , men också för alla föräldrar då det är viktigt att känna att det är tryggt för barnen när man jobbar. fler vuxna i förskolan höjer kvaliteten men också rätten och möjligheten till barnomsorg oavsett vilka arbetstider man har. För en ensamstående förälder kan rätten till barnomsorg på obekväm arbetstid vara enda möjligheten att kunna jobba. Har träffat många ensamstående föräldrar inom främst serviceyrken som vittnat om detta .Att fördela skattemedel till förskola är en tydlig satsning på jobblinje till skillnad från borgarnas vårdnadsbidrag. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela