Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Eskil med dubbelspel

Publicerad 2010-08-20 10:07:22 i Allmänt,

I veckotidningen Växjöbladet Kronobergaren kan man läsa om när jordbruksministern pratar lokalproducerat i Sävsjöström. Tycker när jag läser repotaget att det blir lite av dubbelspel och att det kanske inte riktigt går ihop sig. Att välkomna mer lokalt producerade livsmedel först för att sedan i nästa andetag säga att citat" Han välkomnar därför Lidl-och Netto, då dessa står för ökad konkurrens från utlandet" slut citat.

Idag ser vi hur konkurrensen ökar från utlandet och då med lägre pris, vi har ökat importen av livsmedel till Sverige under senare år utifrån denna verklighet kunde man önska att landets jordbruksministern vågade säga att vi ska verka för att närproducerat Svenskt livsmedel ska öka och bli mer konkurenskraftiga.
Satsningen som regeringen gör på matlandet Sverige är förvisso mycket bra men det är trotts allt bara en liten droppe vad gäller ekonomiska resurser till detta. Mycket ord och lite verkstad skulle man kunna säga.

Därtill har regeringen ändrat reglerna för jordbruksstödet så till vida hur man som gård får ta del av EU:s pengar.
Här har man höjt kraven på hur mycket mark gården har. Detta i sin tur genererar att det blir de stora jordbruken som får del av och de små göre sig icke besvär.

Känns vid närmare eftertanke som en röd tråd i hela Alliansregeringens politik. "Vi  ( Alliansregeringen)gynnar de som redan har mycket och de små  jordbruken , fattiga, sjuka arbetslösa göre sig icke besvär". Carina

Ska nu skynda på Dädesjö marknad för att sedan valarbeta i Växjö valstuga

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela