Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Vårvärme saknas,den fattige saknar vardagssaker

Publicerad 2010-04-22 10:18:13 i Allmänt,

Sitter just nu på tåget på väg från Stockholm till bostaden har varit en ovanligt kort vecka i Stockholm,med inställt utskott idag och även inställd votering. Det är lite ovanligt att det "arbetstyngda" näringsutskottet ställer in flera samanträde, Det blir en signal att regeringen och näringsminsitern har inte så många förslag på företagarområdet
som vi ska behandla.

Veckan har som vanligt varit full med olika saker bl.a besök på Tillväxtverket men också jobb med texter till motioner,argumentering om regionalpolitik och infrastruktursatsningar. I morgon bär det av till borgholm och LO sydost:s årsmöte.

Idag ser vi hur fattigdommen ökar i Sverige det blir fler som söker socialbidrag.Vi kan också konstatera att ensamstånde mammor blir allt fattigare. Det är en grupp som allt för sällan gör sin röst hörd utan i stället sliter på i vardagen för att få livet med mat och bostad att gå ihop. allt för få vill stå på barikaderna och tala om att det är svårt att få pengarna att räcka till mat också när hyran är betald. för att inte tala om att kunna köpa käder. Har man pengar över så går det till barnens kläder.
Undertecknad vet hur tuff den vardgen kan vara då jag under nästan 10 år levde som ensamstående mamma och jobbade halvtid.Jag hade ialla fall jobb men cokså anhöriga och goda vänner runt mig som ställde upp i alla lägen.
Att bli bjuden på lunch eller middag kan vara oerhörd värdefullt exempelvis.När barnet/barnen blir sjuka ökar utgifterna vilket kan påverka ekonomin i flera månader,just därför är det viktigt med gratis sjukvård för barn.
Listan och exeplen kan göras lång ,men mot bakgrund av att den borgliga regeringen ödslat 1,3 miljader på en reform om hushållsnära tjänster så tänker jag att dessa pengar kunde fördelats till de som hade behövt dem mer.
Tänker att det är inte att de som har pengar som behöver stöd i första hand utan de som har minst.

Undertecknad har inget emot hushållsnära tjänster men vill inte att de ska vara skattesubventionerat som det är idag.Är detta en framtidsbranch måste den kunna stå på egna ben.
Undertecknad vill se en bättre och mer rättvis fördelningspolitik,det kan vi få genom att byta regeringen.

Förövrigt längtar undertecknad efter vårvärme. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela