Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Bonus, sådan är kapitalismen

Publicerad 2009-03-05 17:33:09 i Allmänt,

Det är lite skrämmande att nu se och följa hur de som redan har höga inkomster som chefer på volvo och höga chefer inom statliga företag ska få höjda löner/bonusar. Maärkligt i en tid med finanskris och stundande lågkonjuktur.
De som redan har mycket ska alltid sko sig på de som har lite, det är inte mycket som har förändrats om man ser bakåt i historien. en del av de som röstade på borgarna i valet 2006 borde kanske se till sin historia och vem de egentiligen har råd att rösta på. Kapitalismen och borgliga politiker har alltid haft samma ideologi och det är det vi ser mitt framför våra ögon just nu. Förövrigt har denna regeringen både förändrat statliga företags möjligheter till att fördubbla bonusarna till sina chefer och sänkt skatterna som det heter för alla men de som tjänast mest på det är de som har höga inkomster, inte de med lägre löner so m kassörskan på konsum eller undersköterksna på äldreboendet.
För att inte tala om de arbetslösa som både fått en sämre a-kassa och ingen skattesänkning alls.

Orättvisorna ökar precis som klyftorna i Sverige. Carina

Kommentarer

Postat av: MFC

Publicerad 2009-03-06 22:25:10

Ja, regeringen har verkligen lagt grunden för en katastrofal framtid. Nog för att klyftorna ökade INNAN finanskrisen men MED finanskrisen nu i startgroparna, jag är ju av den åsikten att vi bara sett början på något mycket ohyggligt, så kan jag bara använda ordet katastrof.



Trevlig helg!

Postat av: MFC

Publicerad 2009-03-06 22:27:57

Glömde tipsa om en länk, bara för att påvisa allvaret av situationen i USA och i världen faktiskt, mycket intressant:



http://www.marketwatch.com/news/story/The-700-trillion-elephant-room/story.aspx?guid={024DB809-8506-4AA9-83BB-B053FD4E1C11}

Postat av: Fredrik

Publicerad 2009-03-09 23:27:03

Den 29 mars 2008 skrev Socialdemokraterna om ditt stöd till flyktingar i Afghanistan och kravet att de skulle få stanna. I den vevan var det mycket uppmärksamhet kring Farid Habibi som hotades av utvisning. Nu har Farid dömts för våldtäkt. Förstår du ditt ansvar? Om inte ni hade kämpat för att Farid och de andra skulle få stanna hade våldtäkten inte ägt rum. Får offret någon ursäkt från dig?



forafghanskaflyktingardomdforvaldtakt.html" rel="nofollow">http://www.den-svenske.com/2009-03-09-symbolforafghanskaflyktingardomdforvaldtakt.html

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela