Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

FN , WTO, SAAB

Publicerad 2009-12-02 08:29:21 i Allmänt,

Samtalen ang WTO här i Geneve verkar gå bra. Alla hyller organisationen och att det är så här vi ska arbeta och att de nu vill få till ett avtal. Så långt är allt bra, men problemet är nästa steg,att komma överrens. en del vill få in nya saker som klimatfrågan vilket nadra naturligtvis är mindre intresserade av då de inte rikitigt vet hur de ska hantera frågan i sitt land. Tror att de vill invänta vad Köpenhamn ger. Många vill också få med arbetsrättsfrågor vilket är helt rätt det också och samtidigt känner jag att om vi vill få till ett avtal under 2010 som så många säger sig vilja,så kanske det är enklast att man gör avtalet på det man redan är överens om , jordbruk och industriavtalet, tror att man sen kan gå vidare när man är överens.

SAAB har fått ytterligare en månads respit,är bra med ytterligare tid och får väl hoppas att en del av de avtal som är gjorda sen tidigare bara är att fortsätta med för ev,spekulanter. Får hoppas nu att GM menar alvar med att ny ev köpare ska få en chans så det inte bara är ett sätt att inte få för dålig goddwill så här före jul.

ska nu checka ut från hotellet och bege mig till FN huset här i Geneve för att träffa Hans Dahlgren och lyssna på när Norge blir utfrågade i MR frågor.Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela