Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Packad inför

Publicerad 2008-12-31 17:40:48 i Allmänt,

Nu är snart packningen klar inför resan till Boliva och Paraguay.Det ska bli lärorikt att få följa arbetet med kopperatin och kooperation utan gränser. Tänk så mycket som går att göra tillsammans och med gemensamt ägande,där vi delar på ev vinster. Det är något annnat än den råkapitalism vi ser idag och som fullt ut är accepterad.

Vi ska bl.a titta på kopperativ byggande och boende,hur man kan utveckla landsbyggden med gemensamma krafter via ex jordbrukskopperativ.

Kooperation utan gränser som jobbar med hjälp till självhjälp och inte är en biståndsorganisation som finns över hela välden gör ett fantastiskt arbete vilket ska bli spännade att få följa närmare.

Maken och jag har via vårt Med Mera kort öresutjämning vid våra inköp på konsum vilket gör att vi är med och bidrar så att flera ska få möjlighet att tillsammans med andra utveckla sin vardag i utvecklingsländerna.


Det som förvånar mig lite i dagens samhällle är att det är så lite intresse runt kooperationen och dess möjligeter.
Om man tittar på våra butiker i Sverige idag så är det som jag upplever det allt färre som hanldar på Konsum,Coop Forum och Coop extra.Undrar varför ,där är det ingen ägare som tar ev vinst och stoppar i egen ficka utan ev vinst går tillbaka till medlemmarna.Undrar varför det inte är intressant för dagens kunder som helst jagar lägsta pris.Funderar lite över det bara man får lägsta pris så spelar det ingen roll vem som gör vinsten.


Upplever att vi lever i ett samhälle som eftersträvar egen vinning inte den gemensamma fast det är väl helt och hållet i linje med regeringens politik.

Så till sist så här på årets sista dag som jag alltid upplever som lite vemodig. Man vet vad man har,men inte vad man får.

Gott nytt år. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela