Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Lite av varje

Publicerad 2007-03-16 19:38:16 i Allmänt,

Idag har Kalle (hunden) och jag promenerat i Humlegården det tycker han är betydligt roligare än strandvägen.Förmodligen därför att i humlegården vimlar det av andra hundar men där finns också början till gräs och träd precis som hemma.

På morgon idag gick jag och en partikamrat till fel gruppmötesrum  inför EU-nämnden (vi har bytt vilket vi glömde) men rätt som det är tidsödande att gå fram och tillbaka meddelande vi vår gruppledare att vi inte kom då inte våra ärende stod på dagordningen. Istället tog vi en liten snabb kopp kaffe och fick samtidigt en kort pratstund med vår blivande partiledare Mona. Lite kul så här dagen innan,kommer bli ett särskilt minne.

Till sist idag funderade jag lite kring så olika vardagar vi lever i. För det mesta handlar maken och jag vår mat hemma i Lenhovda på konsum. Det är en helt vanlig konsumbutik lik så många andra. De flesta i Lenhovda handlar där eller hos konkurrenten intill. Där finns all den mat en vanlig familj behöver i vardagen.
Idag gick jag och handlade lite kvälslfika till mig och maken (som kommer upp till Stockholm i kväll) i den matvarubutik som finns på NK. Det är inte bara utbudet av matvaror ( och för den delen priset) som skiljer dessa butiker åt utan också när jag studerar kunderna och deras klädsel. Känner mycket tydligt att det finns skillnad i inkomst mellan majoriteten som rörde sig på NK än de som jag möter hemma när vi veckohandlar.
Det är en del av dem som idag var på NK som tjänar på borgarnas skattepolitik det kändes tydligt.

Det blir en spännande dag imorgon. Carina
Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela