Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Människors vardag

Publicerad 2006-08-24 22:27:10 i Allmänt,

Det är en stor favör att som riksdagskandidat  (politiker) ha möjlighet att besöka olika arbetsplatser och se människors vardag. Igår besökte  jag ett företag där man bl.a gjuter klart att det är ett tufft jobb och varmt .
För dem är det viktigt med en bra företagshäslovård.
Idag har jag varit på två förskolor, de har också en tuff arbetsmiljö fast på en helt annan nivå.

Båda dessa helt skilda yrken och vardagar är en del av vår tillväxt i landet och de gör ett handtag för allas vår gemensamma framtid.
 Det är fortfarande min uppfattning att det är genom arbete som välfärden skapas. Vi socialdemokrater har fortfarande en poltik för arbete (även om man inte kan tro det när man följer media)
Vi har satsat på sex branchprogram och kommer att utöka med besöksnäringen. Det handlar om forskning och utveckling inom  bl.a trä,metall,medicin. V i har även satsat på lägre arbetsgivaravgifter till enmansföretag,

Ett nytt stöd på 100 miljoner kronor från 2006 för att stödja forskning och utveckling i de små och medelstora företagen. Totalt satsas därmed 900 miljoner för detta ändamål fram till 2010.NUTEK tilldelas 20 miljoner kronor per år 2006 till 2008 för att stödja och utveckla industriella utvecklingscentras (IUC) verksamhet.Tillgången på riskkapital stärks för de företag som befinner sig i skärningspunkten mellan idé och färdig produkt Närmare två miljarder kronor satsas under en tioårsperiod för att stärka möjligheterna till kommersialisering av forskningsresultat och innovationer. Handels- och investeringsfrämjandet förstärks med närmare 100 miljoner kronor för att stimulera de små och medelstora företagen att utnyttja sin exportpotential. Dessutom förstärktes Exportrådet 2005 med närmare 35 miljoner kronor. Vi har reformaret de så kallade 3:12 reglerna. När reformen är genomförd i sin helhet kommer skatten att ha sänkts med totalt en miljard kronor för landets fåmansföretagare.Vi har slopat Arvs och gåvoskatten  för att underlätta ägarskiften i företag.

 

Vi genomför en stor satsning på entreprenörskap, framför allt riktad till ungdomar. T o m nästa år investerar vi 130 Mkr på att föra in entreprenörskap och företagsamhet i skolan, i högskolan, i kommuner och i andra miljöer där ungdomar finns och verkar. Därför känner jag mig lite kränkt när man möts av att vi inte satsar på jobben.  Ser man inte att en satsning på företagande i landet också är en jobbsatsning.Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela