Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Hjälper det med en ny lag !

Publicerad 2005-09-22 20:24:04 i Allmänt,

Ibland kan man känna - vad hjälper det att vi skapar och skärper upp lagstiftningen när fördomarna ändå är de samma.När man läser om en våldtäktsdom där åklagaren fått bakslag efter att ha prövat enligt den nya sexualbrottslagen. Det handlar om en 25 årig man som våldtagit en 13 årig flicka.Enligt uppgift skulle flickan varit med på det,vilket får mig att undra vill verkligen 13 åriga flickor ha sex med vuxna män,jag tror inte det. Det var just detta som tingsrätten gick på att de var överens. I den nya sexualbrottslagen står det tydligt att den som har samlag med barn begår våldtäkt. Idag har jag reagerat på detta med ett uttalande/pressmeddelande enligt följande

Trots den nya sexualbrottslagen hade en vuxen man sex med minderårig utan att fällas för våldtäkt

I media idag nås vi av beskedet att den nya sexualbrottslagen har prövats.

En 25-årig man har haft sex med en 13-årig flicka och åklagaren åtalade för våldtäkt enligt den nya sexualbrottslagen. Åklagaren har fått bakslag både i tingsrätt som hovrätt, då dessa instanser hävdat att både mannen och flickan varit överens om den sexuella relationen. Fallet lämnas nu till riksåklagaren.


– Vi har förespeglats att den nya sexualbrottslagen tydligt markerar att sex med unga, d v s barn under 15 år, skall betraktas som våldtäkt. Allra helst om åldersskillnaden är stor vilket det var i det här målet. Frivillighet är inget ord som man kan använda i detta sammanhang. Den sexuella relationen är trots allt föremål för domstolsprövning, anser Carina A. Elgestam (s), riksdagsledamot och distriktsordförande för S-kvinnor i Kronoberg.


– Sex med barn under 15 är förbjudet och skall respekteras. Vi väntar på högsta domstolens utslag och skulle domen stå sig kräver vi förtydligande i lagen, avslutar Carina A. Elgestam.


Vi måste alltid potestera mot alla dessa kränkningar av kvinnor.Carina




Kommentarer

Postat av: Stig-Björn Ljunggren

Publicerad 2005-09-23 07:23:51

Menar du att det är helt uteslutet att en 13-åring skulle vilja ha sex med en 25-åring?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela