Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

30 dagar för faktura

Publicerad 2013-01-23 16:44:57 i Allmänt,

För en liten stund sedan röstade vi i riksdagen om regeringens förslag om korta betaltider.
Regeringen och borgarna här i riksdagen anser att normen ska vara 30 dagar för betalning av fakturer för företag.
Men att man ska kunna förhandla bort det om man vill. Vi ser det lite som att det blir David och Goliat. Vad kan ett litet företag sätta emot om det stora säger vi vill ha 90 eller 120 dagars betaltid. Ytterst lite som vi ser det.
Där av har vi reserverat oss mot regeringens förslag och vårt förslag vann i kammaren.Vi vill att det ska vara 30 dagar icke förhandlingsbart.
 
citat från det pressmeddelande vi sänt ut i Kronoberg
 

– När man är ute och träffar småföretagare så är det uppenbart att det är just detta de efterfrågar. De behöver varje krona i likviditet för att överleva och för att utvecklas.. Småföretagaren är alltid i underläge, både gentemot staten och mot större företag. En sådan snedsits kan vi socialdemokrater aldrig acceptera

Kommentarer

Postat av: Kristoffer Nolgren

Publicerad 2013-01-24 22:42:57

Jag håller med om att det är bra att backa upp småföretagarna, men den här lösningen är onödigt stolpig och tror ni att småföretagarna kommer polisanmäla sina kunder om de fortfarande kräver 60 dagar betalfrist. Ett förslag som hade rådit bot på problemet hade varit att bestämma att fakturor alltid ska inkludera ränta för kredittiden på fakturor. Då hade de stora företagen slutat kräva längre kredit-tider än de behövt.

Svar: Tack för synpunkt. Ja vi tror det är bra för småföretagen, det är många som berättat om hur storföretagen kräver såväl 90 som 120 dagar och att det ställer till problem. Men kanske även ditt förslag ska vägas in.
carinaae.webblogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela