Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

WTO-förhandlingar i Genéve

Publicerad 2006-11-30 13:08:52 i Allmänt,

Idag kommer endast ett kort inlägg eftersom jag åker till Genéve senare idag. Jag kommer att vara där på WTO-förhandlingar från idag torsdag till söndag. Jag tycker det ska bli både spännande och intressant. Främst hoppas jag att DOHA-förhandlingarna kommer igång igen eftersom det är bra för världshandeln och särskilt för utvecklingsländerna.
Återkommer med mer besked....
//Carina

Lite av vaje

Publicerad 2006-11-29 11:45:48 i Allmänt,

Industribesök

Idag skulle jag kunna skriva långt efter allt som hänt de senaste dagarna. Allt från att jag varit i Bryssel och träffat våra parlamentariker till arbetsmarknadsministerns tokiga utspel igår på aftonbladets nätupplaga.
Regeringen vill utse landets bästa arbetare. Precis som om inte alla arbetstagare gör ett bra jobb.
Känns lite som det gamla konservativa samhället där de elever som kom med blommor eller dyligt till fröken kunde få bättre betyg.

Något annat som var lärorikt i Bryssel var att vi åt ute på en resturang innan vi for till flygplatsen.
I Belgien har man inte en lag om rökförbud på på matställen (som vi har här i Sverige) kändes direkt hur dålig luft det var. Man vänjer sig fort vid frisk luft och tar saker för självklara. På sikt hoopas jag att vi får rökförbud på alla offentliga platser i världen.

Bilden handlar om vardagen och männsikors arbetsmiljö. Här är jag på ett arbetsplatsbesök där man har bra arbetsmiljö. dock kan man inte låta bli att känna oro inför framtiden då borgarna har föreslagit att lägga ner arbetslivsinstitutet. Det tycker jag säger en del om hur man ser på arbetsmiljöfrågorna och kunskapen där om.Carina

Folkilsken

Publicerad 2006-11-23 16:48:20 i Allmänt,

När jag hör debatten om försämringarna i a-kassan och hur lite sympati de borgliga känner för de arbetslösas ekonomiska vardag så hoppas jag att detta kommer att starta en ilska så vi får se många ångra sitt val 17 september men också utifrån vanlig folilska kräva nyval.Carina

Skilda världar

Publicerad 2006-11-21 17:33:48 i Allmänt,

Idag är riksdagen bjudna på sedvanlig supé hos kungen. Det blir säkert kul och det är en upplevelse att få se slottet från insidan.Hoppas vi får mycket mat,jag tänker äta så mycket som möjligt,det är ju riksdagen så finansierar.
Igår på LO idag hos kungen en riksdagsledamots arbete ser verkligen olika ut dag för dag.
Sen tycker jag som Träindustriarbetare att det är både roligare och mer hemma hos Vanja.Carina

PS) ang sifoundersökningen, synd att det inte finns ångermånad för väljarna(ds

Vilken dag

Publicerad 2006-11-20 17:56:44 i Allmänt,

Idag har jag varit i Stockholm hela dagen vilket är mycket ovanligt en måndag.
Har varit på en debatt om rätten till medicin och sjukvård i utvecklingsländerna.
Därefter hos företagarna och frisörsförbundet.
Båda var spännande och lärorika.Har även varit med i en radiodebatt om duktiga elevers möjlighet till utveckling inom matematiken.
Ska om en stund gå på  LO:s fackliga studiegruppensmöte med Vanja.

Förövrigt känns det lite skönt att medborgarna nu börjat förstå vad som händer i Sverige med en borglig regering. Lite väl sent tyvärr men alla de som sa till mig i valrörelsen att vi bara svartmålar och att det ändå inte spelar så stor roll vem som styr landet har kasnke tänkt om.( vi har gått upp 3.½ % i senaste Sifo)

På lördagarna försöker maken och jag alltid lösa melodikrysset det går rätt så bra för det mesta men ibland måste man ta hjälp av nästa generation, när frågorna handlar om allt för modern musik.Där av ett samtal till dottern som omgånde kunde ge förslag. Återstår att se om vi har alla rätt på lördag.Carina

Händelserik dag

Publicerad 2006-11-16 21:37:14 i Allmänt,

Startade dagen med att en kort stund vara på TCO:s protest här utanför riksdagshuset där parollen var
"löntagare behöver bättre a-kassa inte sämre.
Gick därefter på Näringsutskottets möte där jag efter mötet kan känna att det kommer att bli knepigt om ordförande även framöver ska säga till oss att vi inte ska kunna få konsekvensbeskrivningar från generaldirektörer. Vi vill ha fakta när vi ska fatta våra beslut i riksdagen och görs det en kraftig neddragning inom en verksamhet så är jag van både från riksdagsarbetet och tidigare som kommunpolitiker att man tar fram det.Men det ska inte ske nu enligt ordförande,med kommentaren
 -så är det att sitta i opposition.
Därefter var jag på ett partimöte lite hastigt för att sedan träffa ett gäng kvinnor från Maroco som var här för att se hur vi jobbar med jämställdhet. de har val nästa år i sitt parlament.
Därefter var kl.mer än 15.00 och jag har jobbar med min post och läst och ringt så nu straxt efter 21:30 tänkte jag gå till lägenheten här i huvudstaden och läsa handlingarna inför morgondagens EU-nämnd.Carina

Hot eller möjlighet

Publicerad 2006-11-15 22:24:58 i Allmänt,

Idag har vi riksdagsledamöter fått en inbjudan från de nya moderaterna om ett miniseminarium
men rubriken

Förändrad a-kassa – hot eller möjlighet?

Hur påverkar den arbetsmarknaden och sysselsättningen? Vilka problem och vilka möjligheter kan vi se?

Det är inte utan att man sätter kaffet i vrångstrupen för det känns oerhört märkligt att a-kassan kan vara ett hot.
för mig är det en försäkring som ingår i vårt trygghetssystem. Du har rätt till den om du står till arbetsmarknadens förfogande.

Jag kommer inte att gå på seminariet och reta upp mig är arg ändå, med tanke på hur de nya moderaternas politk det vill säga regeringens. Carina

Glädjande i USA

Publicerad 2006-11-08 22:19:15 i Allmänt,

Det känns kul att det har gått bra för demokraterna i valet i USA.Det glädjer mig också att Hillary Clinton har framgångar.
Tänk om det kunde bli en kvinnlig president i USA 2008.Det skulle kunna bli starten på stora förändringar i välden vad gäller jämställdhetspolitiken.
Idag har varit en dag full av aktiviteter allt från styrelsemöte i Riksrevisionen till möte med Företagarna här på hemmplan i Kronoberg.
Ett mycket bra och lärorikt möte om konkurser på gott och ont, vilket temat var.Ska nu ta kväll så jag vaknar i tid när avresan till huvudstaden är 05:30.Carina

Mycket på gång

Publicerad 2006-11-07 10:53:19 i Allmänt,

Just nu är det så många olika saker på gång så fast undertecknad är ganska van att ha många bollar i luften samtidigt,så känns det lite som det är svårt att fånga upp alla i rätt tid just nu.
Men det är av övergående natur så det löser sig de närmaste veckorna.
Att jobba med eftervalsarbetet som valberedning efter ett val när man tappat majoriteten tar mycket kraft.
Det är många pusselbitar som ska falla på plats men också många berörda som inte får det uppdrag de drömt om eller haft tidigare. Det är ett sorgearbete i sig och måste få ta sin tid.
Det är lite nu vi prövas som parti
Enade vi står
söndrande vi falla.

Klart att vi kommer att fixa detta och också växa oss än mer starka, men var sak har sin tid.
I eftermiddag ska vi fira Unga Örnar 75 års med tårta och de motioner vi skivit som berör barn och ungdomar.Carina

Mystiska misstag

Publicerad 2006-11-02 09:50:12 i Allmänt,

Tänk att Näringsdepartementet kan göra ett misstag med att råka stryka 100 miljoner till småföretag.
(Forska o väx) Man blir lite rädd vad är det mer för misstag de gjort som inte är medveten politik.
Jag tvivlat dock ändå på detta misstag tror faktiskt att det  handlar om  att när det skulle prioriteras mellan olika konton av statens budget (våra skattemedel) så räckte inte pengarna till allt.

Då valde man nog att ta bort sådant som den förra regeringen hade satsat på.
Den borgliga regeringen påstår att vi socialdemokrater är företagsfientliga och särskilt mot småföretag. Nu visar det sig att vår politik och våra satsningar var bra och förmodligen har många småföretagare kontaktat näringsdepartementet och framfört klagomål om
att man nu tar bort möjligheten till forskning och utveckling i småföretag.
I vår budgetmotion har vi fortsättningsvis också med pengar till Forska o väx.

Vän av ordning ställer sig naturligtvis då frågan vilka fler misstag har man gjort som man fortfarande inte upptäckt. Det är mänskligt att fela i och för sig, men när man har ansvar för hela statens budget och tillgång till alla tjänstemän och deras kompetens ( tvivlar inte på att tjänstemännen )
så tror jag att det var en medveten styckning men att man nu upptäckt att man kommer i dålig dager.

Förövrigt är vintern här helt plötsligt känns det som så
snö och blommande rosor blandas och blir vackert. Småfåglarna  är hungriga så det är kö till
fågelbordet. Carina

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela