Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Soox

Publicerad 2012-10-16 20:11:53 i

När undertecknad hör att man lurar oss konsumenter med att fläskfilé är oxfilé blir jag än mer övertygad om att man alltid ska fråga varifrån köttet kommer. Tror på närproducerat. Vi måste nog bli bättre på att diskutera mat med kvalitet före lägsta pris. Lätt att säga för dig med hög inkomst kanske någon tänker. Men det är lika viktigt oavsett inkomst och att betala lite mer för köttet och kanske äta lite mindre är nog bra för såväl midjan som som hälsan i ett långsiktigt perspektiv. Ett exempel är dansk kontra svensk fläskfilé den danska har lägre kilopris uppemot 20 kanske 30 kr. En svensk fläskfilé är bättre styckad och går oftast att lägga direkt i stekpanna. En dansk måste man putsa och skära bort slamsor. Därtill har vi i Sverige tuffare krav på våra djuruppfödare vilket är bra tycker nog alla. Då måste vi vara konsekventa och även vara beträdda att betala i butiken och på restaurangen. Kanske det är dax för märkning av ursprungsland även på krogen. Själv känner sig undertecknad nöjd med köttet från gårdsbutikerna i vår region.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela