Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Glasriket halvseger

Publicerad 2012-03-22 17:53:41 i Allmänt,

Här nedan kan ni se det pressmeddelande undertecknad sänt ut i eftermiddag med anledning av regeringsbeslut. Ett steg i rätt riktning. Det finns cokså en länk till min interpellation. Carina


Halvseger för Carina Adolfsson Elgestam om Glasriket

Idag lämnade Regeringen ett besked som betydde en halvseger för Carina Adolfsson Elgestam kamp. Hon har kämpat för att få regeringen att agera när det gäller det utsatta läget som glasindustrin i regionen befinner sig i.

 

Carina säger

- Jag har kämpat länge för att få regeringen att agera i frågan. Efter flera besök ute på bruken så har jag förstått vilken utsatt situation de befinner sig i. Jag ser det här som ett steg på vägen –en halvseger.

 

Carina Adolfsson Elgestam lämnade in en interpellation i slutet av 2011 riktad till Näringsminister Annie Lööf angående ”Glasrikets Framtid”. Interpellationen krävde svar på vad näringsministern skulle göra för att säkra den svenska glasindustrin.

 

Glasriket är inte bara en regional angelägenhet utan den är även av vikt för hela riket. Carina Adolfsson Elgestam är Riksdagsledamot för Kronobergs län men också en sommarölänning. Så hennes intresse för glasindustrin sträcker sig utanför länsgränserna.



länk av http://www.riksdagen.se/sv/ledamoter-partier/Hitta-ledamot/Ledamoter/Adolfsson-Elgestam-Carina-0731809135516/

http://www.riksdagen.se/sv/ledamoter-partier/Hitta-ledamot/Ledamoter/Lf-Annie-0862868280923/">

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela