Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Svensk industri hotad eller

Publicerad 2012-01-12 15:19:48 i Allmänt,

5 januari hade moderaterna Johan och Jonas som är riksdagsledamöter ett debattinlägg i borgliga Smålandsposten som handlade om dessa tokiga elprisområden. De skrev där att även de kommit till insikt om att det är fel för det blir inte konkurrensneutralt för företagen. Bra tycker undertecknad och skickade även en kommentar tar smp. Tyvärr var de inte intresserade av den men här kan ni läsa den korta texten :

Hej En kommentar till Johan Hultberg och Jonas Jacobsson Görtler ( m) debattinlägg i dagens Smålandspost.

Bra att Johan Hultberg och Jonas Jacobsson Görtler moderaterna nu har insett att prisområdesindelningen är fel och snedvrider konkurrensen

för Svenska företag till skillnad mot Katarina Brännström. Mot bakgrund av detta kanske det nu kan finns möjligt till ett initiativ i Näringsutskottet.

För handen på hjärtat vad ni än skriver i ert debattinlägg angående de uppdrag som getts till myndigheter så är det riksdag och regeringen som beslutar inte myndigheter.

Är vi många som driver på i frågan och vill ha förändring så går det. Viktigt vi gör det nu och inte inväntar en oviss framtid. Företagen i södra Sverige konkurrerar om marknadsandelar i nuet.

 Carina Adolfsson Elgestam riksdagsledamot (S) Näringsutskottet ( där energifrågorna behandlas)

Vidare har undertecknad idag lämnat in en interpellation om frågor vad regeringen och i synnerhet finansminister Andres Borg tänker göra för att de hot som ni väntar Svensk industri där arbetsförmedlingen i en rapport tror att ca 25 000 jobb ska försvinna. då kan man inte bara stå och titta på och lita på marknaden.
Därtill ser vi nu att konjunkturen sjunker att orderingången i november gick ned med 4,8 % enligt SCB.
Något måste göras stimulans så det blir framtidstro. ROT avdrag som i sådana här lägen tidigare varit ett redskap går ju tyvärr inte då det är permanent.

Nu stundar tyvärr ökad arbetslöshet så nu blir det upp till bevis för regeringen, de skryter ju om hur bra de är på jobbpolitik. Carina

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela