Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Regeringen har ingen lösning

Publicerad 2012-02-02 23:54:35 i Allmänt,

Arbetslösheten ökar och regeringen med statsministern i spetsen har ingen förslag på hur den ska kunna bli lägre. precis som det inte finns regeringen inte svarar på varför de tycker att arbetslösa ska leva på 50% av lönen.

Carina Moberg (S) ställde idag en fråga till statministern kopplat tilld en ökade arbetslösheten,så svarar statministern inte med lösningar utan snarare med retorik,vilket inte ger några jobb.

Ett utdrag ur frågan och svaret kan ni se nedan, för den som vill läsa hela kan man hitta det på riksdagens hemsida.

Det är en stor förlust att 1 200 kvalificerade jobb nu försvinner från Astra Zeneca i Södertälje.
Anser sig regeringen vara nöjd med att över 350 000 människor är arbetslösa i Sverige i dag, eller håller ni med om att det nu är hög tid för en aktiv näringspolitik?

Anf. 21 Statsminister FREDRIK REINFELDT (M):

Fru talman! Låt oss vara tydliga med att i bättre tider kan reformer bidra till att arbetslöshet sjunker och sysselsättning stiger. I sämre tider och prövning ökar ofta arbetslösheten. Det brukar den göra oavsett regeringen i Sverige eller i det land där påverkan sker. Det är mer korrekt, riktigt och ärligt att beskriva det på det sättet eftersom man annars kommer att förvilla väljarna när det gäller verkligheten.
Vi har kunnat hålla emot när arbetslösheten har ökat mer på andra håll än i Sverige. Vi har också fört en tydlig arbetslinje. Vi har ökat drivkraften för eget arbete. Vi har lättat på beskattningen och ökat drivkraften i entreprenörskap. Vi har också förstärkt och genomför nu mycket stora reformer inom de olika utbildningssektorerna.
Det företagsspecifika Astra Zeneca-beslutet kan jag naturligtvis bara beklaga. Jag noterar att man säger att det i grunden är ett bra forskningsklimat i Sverige och att det kommer att kompenseras med andra satsningar också från det företaget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela