Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Lust kan saknas ibland, men inte för jobbpolitik

Publicerad 2012-02-28 21:52:09 i Allmänt,

Har inte skrivit på bloggen på några dagar ,beundrar alla som har skrivarlust alla dagar och ibland flera gånger om dagen. Själv tappar jag inspirationen ibland särskilt när jag har mycket på G.

Men nu känner jag att lusten till att skriva börjar komma tillbaka och mycket har också hänt.

Har varit på begravning av en kär anhörig, vilket tar kraft även om det var väntat. Tänker och känner att det är många bilder genom livet som spelas upp nästan alla är positiva och glada precis som begravningen var med dansbandsmusik. Helt i R-M anda.

Vår riksdagsgrupp har förändrats vad gäller gruppledare, vilket också var väntat, efter byte av partiledare. Det känns hyfsat bra , särskilt med tanke på hur positivt det uppfattas av folk på gator och torg. Även media är positiva intressant tycker undertecknad. Men vill också påminna om att de som nu har blivit flyttade från sina uppdrag har gjort ett bra jobb efter de förutsättningar som då gällde.

Idag har vi tagit fram en RUT (riksdagens utredningstjänst) rapport om sysselsättningsgraden. Den är intressant särskilt med tanke på att regeringen försöker slå blå dunster i folk om att fler jobbar. I Kronoberg har sysselsättningsgraden minskat med 5,7 procent. I en rapport vi tog fram i höstas kunde vi se att arbetslösheten har fördubblats i länet och ändå tar regeringen inte krafttag. De har väl förmodligen ingen lust, utan tycker folk får skylla sig själva.

Till sist funderar jag över det ökade egot. Här på tåget kom det ett meddelande förut om rökare som inte går in i tåget då stinsen ( eller vilken titel de har nu för tiden ) blåser i visselpipan. Nu är tåget försenat ett par minuter av den anledningen. Märkligt själv skulle jag hoppa på bums av rädsla av att inte koma med. Carina





Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela