Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Unga måste få jobb Först

Publicerad 2012-02-07 13:02:04 i Allmänt,

Statminister Reinfeldt vill se ett arbetsliv som räcker fram till 75 års ålder.http://www.svd.se/nyheter/inrikes/reinfeldt-vill-se-langre-arbetsliv_6828487.svd
Undertecknad tycker det är lite feltajmat.

Tänker man att allt fler är allt friskare dess äldre vi blir så är det rätt. Tänker man att många har låga pensioner och vill jobba längre för att kunna leva hyggligt som pensionär så kan det också vara rätt.

 Det är en stor och svår ekonomisk omställning för många idag att gå från arbete till pensionärsliv. Att få omkring 65% av sin tidigare inkomst tar naturligtvis tid att rätta in i sin vardagsekonomi. Idag när vi lever allt mer utsvävande liv, det är ytterst få pensionärer som sitter hemma i stugan.

Samtidigt är det allt för många som är utslitna i arbetslivet redan vid 58 års ålder, för dem är tanken på ett arbetsliv till 75 år en förödande tanke, kanske en tanke de inte ens orkar tänka. I en tid då vi har en sjukförsäkring och en rehabilitering som i mångt och mycket snarare slår ut människor, än ger tid till att bli frisk.


Eller snarare regeringen misstänker att folk är arbetsskygga så vi måste ha en försäkring som ifrågasätter människors handlande. Vi socialdemokrater vill ha en försäkring som utgår från att alla människor vill arbeta och om det händer något måste det finnas en möjlighet att komma tillbaka och det kan man om man hjälps åt.
Med detta menar undertecknad att det är två olika ideologier. Vi tror på människan och dess förmåga .Alliansregeringen misstänker att människan inte vill arbeta.

MEN vad gäller feltajmning så tänker undertecknad att ungdomsarbetslösheten är högre än någonsin, att i detta läge då leka med tanken att allt fler äldre ska jobba allt längre är fel. Det ÄR viktigare att unga kommer ut på arbetsmarknaden än att äldre får jobba längre. De ungas arbete genererar pengar

till pensionssytemet.

Därför måste det vara högsta prioritet på jobb åt unga och en generationsväxling på arbetsmarknaden. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela