Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Brister i säkerheten när trygghetslarm ansluts till ny digital teknik

Publicerad 2012-04-10 10:15:51 i Allmänt,

Under gårdagen sände undertecknad ut ett pressmeddelande angående det svar som kommit på min fråga om Trygghetslarm. Se nedan,för den som vill läsa hela svaret finns det på riksdagens hemsida.

Jag ställde frågan till It och – energiministern Anna-Karin Hatt hur hon och regeringen säkerställa att trygghetslarm kommer att fungera i alla lägen? Svaret jag fick var att det pågår försök som ska säkerhetsställa att larmen fungerar i oavsett ny eller gammal teknik.

- Vi är på väg att få en allt mer åldrande befolkning så att trygghetslarmen ska fungera i alla lägen är så klart mycket viktigt. Att post och telestyrelsen på eget initiativ har utrett hur branschen ser ut och vilka problem och brister det finns med trygghetslarmen är bra säger Carina Adolfsson Elgestam. – Men att regeringen själv inte har sett till att detta utretts tidigare är beklagligt.

- Sverige är ett stort och avlångt land och oavsett om man bor i Lessebo i Småland eller i Jukkasjärvi i Lappland och oavsett om man har tillgång till ny eller gammal teknik så måste människor få känna sig trygga. Att larm slutar fungera på grund av det inte fungerar när man skiftar teknik får bara inte ske , avslutar Carina Adolfsson Elgestam.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela