Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Skäms över vårt rättsystem

Publicerad 2011-02-19 19:41:33 i Allmänt,

När nyheten når mig ang att två män 35 och 51 år gamla frias i hovrätten för den våldtäckt och kopplerihärva de varit dömda för i tingsrätten på en 14 årig flicka med lägre utvecklingsnivå blir jag inte bara förbannad utan också skäms över svenska rättsystemet.
Tänker det kan inte vara möjligt i ett demokratiskt och jämlikt,jämställt land.
En  mycket ung  14 årig kvinna  ( ett barn )utsätts för sexuellt utnyttjande av män , hon är på rymmen från ett ungdomsboende ( eller liknande ) och går då förmodligen ur askan i elden. Tjejen är inte riktigt som alla andra utan gör som hon blir tillsagd söker väl kärlek och att bli omtyckt tänker jag.
Då utnyttjar män henne sexuellt och vårt rättsystem säger att det är ok.
Kan inte då låta bli att tänka är det en man som är domare och är juristerna män  med fördommar om kvinnor och vad man kan använda dem till. För det kan väl inte enbart vara juristernas syn på rättsystemet och talets gåva om vad som är rätt och fel som avgjort domen.

Här nedan ser ni inledningen på pressmeddalnde SKL via Carina Ohlssson sänt idag.
Hela kan ni läsa på deras hemsida.

kopplerihärvan runt en 14-årig förståndshandikappad flicka i Malmö kommit. Enligt TT frikänns de båda män som i tingsrätten dömt för våldtäkt mot barn helt. Den 18-åring som i tingsrätten fick ett års fängelse för grovt koppleri döms i hovrätten bara för koppleri och straffet kortas till tre månaders fängelse.

Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund, SKR, förfäras över att vi återigen ser en dom som visar hur domstolarna inte klarar av sitt uppdrag att hävda barn och unga kvinnors rättighet till skydd mot sexuella övergrepp

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela