Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Makten över debatten

Publicerad 2010-04-23 11:43:23 i Allmänt,

Vem äger makten över deabtten ? Vi politiker eller alla intressegrupper som Den nya välfärden,timbro,Svenskt näringsliv osv. Till viss del är det dessa stora ekonimiskt stödda intressegrupper med borglig eller kapitalistsik ideologi som höjer sina röster mest. Med detta sagt skulle undertecknad våga påstå att media är den som som äger makten i debatten. Det är media som sätter dagordningen om vilka frågor som kommer upp i debatten,när då ägarstrukturen idag är allt mer konsetrerad kan man inte låta bli att fundera över hur fler ska få sina röster hörda. Pengar är makt , Därför viktigt att alla vi som saknar kapital har arenor att agera på.

Sitter just nu på LO-distriktet Sydosts årsmöte. Känns som att LO är redo för att driva på för valseger utifrån alla de orättvisa beslut allt för många av LO:s medlemmar mött i sin vardag.
LO Sydost har 100 000 medlemmar om 85% av de går och röstar ,och 45% av dem på S så skulle Sverige få fler socialdemokrater i kommun,landsting och riksdag. Det skulle betyda att vi får majoritet i betydligt fler kommuner,förmodligen i alla tre landstingen och även i riksdagen.

Just nu pågår det sedvanliga årsmötetsförhandlingar med debatt o framtidsfrågor för LO. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela