Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Då hjärtat är fullt...

Publicerad 2009-10-05 14:58:04 i Allmänt,

Då hjärtat fullt av Afrika och allt som behöver göras så kan man känna vilka begränsade resurser rent arbetsmässigt man har.

 

I en tid då finanskris råder är vikten av insatser i Afrika än större. Röster måste hela tiden höjas för att Afrikanska kontinenten ska få möjlighet till utveckling.

Jag menar inte att allt ska vara bistånd, mycket handlar om vad de själva kan göra.

Men vi kan hjälpa till med förutsättningarna . Utbildning, hälsa,miljöteknik för att nämna några. Men också det som berör administration och revision.

 

 

Jag är stor anhängare av mikrolån och har haft möjlighet att i Zambia träffa familjer som fått möjligheten till mikrolån och mark. Att höra deras berättelse om hur deras vardag förbättrats var en stark upplevelse. Det var inte så att de hade blivit rika eller kunde leva Svenssonliv.

Men de kunde bygga sig et litet hus och bostad till djuren. De kunde betala skolavgiften för barnen och de var glada för det. Deras barn skulle få en möjlighet, då de fick fullgöra skolgången.

 

Att jobba för minskad barndödlighet och mödravård är också nyckelfrågor och kopplar man ihop det med rätten till friskt vatten så skulle man komma en bit på vägen.

Om man bor i ett skjul och det tar flera timmar per dag att bära hemvatten så är det ingen självklarhet att man tvättar händerna efter varje toalettbesök.

Att se till att tillgången till medicin finns för alla är en billig investering, pengar saknas inte i ett världsperspektiv,det handlar om att fördela . Idag är det allt för många som tjänar miljoner som läggs i egen ficka,istället för investera  för bättre hälsa hos fattigt folk

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela