Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

WTO och Catrin Ashton

Publicerad 2009-11-30 22:22:47 i Allmänt,

Dagen började inte så bra,skulle åka från bostaden 04.22 med tågtaxi för resa till Geneve. Ingen bil, kom ringde och taxi i Vxj fick ingen kontakt med chaffören. Började då bli lite orolig delvis vad hade hänt men cokså kommer jag att hinna med flyget från kastrup 09.05.( tänkte det är 3 timmar med bil )
men allt löste sig. De fick tag i chaffören som påstår att de tuppstått ett missförstånd angående avgångstiden.
Maken körde mig så vi möttes på hlava vägen sen gick det i 110.120 km/tim så vi han till tåget 05.19.

Landade så småningom i Geneve checkade in på hotellet och hade utrymme för en promenad och lunch innan WTO mötet började. Ett 20-tal handlesministerar höll korta anförande bl.a vår svenska. Kändes som att alla hade vilja att ro båten i hamn det vill säga komma överens om ett hadelsavtal mellan de 153 medlemmarna. Många var opptemistiska och ville att det skulle bli klart redan under 2010.Hoppas kan man ju alltid. Jag  tyvärr inte det är möjligt men om man kunde påbörja en förhandling och då på det swom man idag redan är överens om och avstå från att lägga in något nytt i detta läget då kanske det är möjligt. Jag tror att alla vill bjuda till men att det ibaldn är svårt att hitta verktygen på hemmplan,därför bör parlamenten involveras mera.

Dagens höjdpunkt är Catrin Ashton både vad gäller talet på sessionen där hon bl.a lyfte upp utvecklingsländernas problematik i finanskrisens spår och att vi utifrån det måste titta på hur deras förutsättningar ser ut i nuläget.

På minglet i kväll hade jag förmånen att få träffa henne och prata med henne en trevlig och intressant kvinna som står inför många utmaningar i sitt nya uppdrag. Vid fråga om de tre viktigaste frågorna sa hon
Iran,Afganistan och mellanösten så nog kommer hon att få en tuff vardag att jobba med.Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela