Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Händelserik veckan

Publicerad 2009-02-14 18:18:00 i Allmänt,

Började veckan i Prag (åkte hemmifrån 04.22) på COSAC:s förmöte. Kan sammanfatta det till att jag har varit på mer intressanta möten i COSAC. Men det handlar väl mer om vilka ämnen respektive ordförandeland väler att lyfta upp på dagordningen. Många av de medlemsländerna ville ta upp frågan om finaskrisen men tjeckiens ordförande sa nej till det. Vi fick ta upp den typen av frågor på premiärministern och under hans tal, men det var ju inte riktigt samma sak.

Väl tillbaka i riksdagen så hade jag debatt i kammeren om Lissabonnstrategin det vill säga EU:s agensa för tillväxt och sysselsättning. Det är lite förvånande vilket litet intresse majoriteten har för den frågan två partier saknades helt i debatten och ingen minister på plats.

Har också haft en interpellation med Mats Odell ang tvånsförvaltning av hyresrätt när människor kommer i kläm
för ingen tar ansvar. Kan en kommun bli tvångsförvaltare ? först var ministern avig men medgav senare i denatten att han var beredd att titta på det.

Förövrigt så blir det mycket post och läsning som ligger efter när man är ute på resor,och jag hinner inte riktigt med bloggen heller.Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela