Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Kvinnor i ökad utsträckning

Publicerad 2007-03-20 09:40:52 i Allmänt,

När det nu gått någon dag och man hunnit landa igen efter det stolta segerrus man kände efter valet av Mona och hennes tal där det var så lätt att känna igen sig.
Att vi ska jobba mer med miljöfrågorna och kvinnors rätt till lika lön känns som ett stort framsteg.
Precis som att vi behöver fundera över vad vi äter hur det är odlat och var. Jag tror att många kvinnor tänker på det och oroar sig kanske ibland utifrån hur det påverkar barnen under deras uppväxt. bra om vi kan få en seriös diskussion  om det. Inte bara om hur mycket socker vi äter.

Att statsminister Renfeltd nu är ute på turne´ för att få kvinnor att tycka bra om moderaterna då de har svagt stöd hos kvinnor. Det handlar bara om taktik och säger mer om vikten av att moderaterna numer följer oppinionen än sin ide´politik. Klart har man tagit bort sitt partiprogram till förmån för ideerna i arbetsgrupperna så blir det ganska tydligt Att det är makten som är viktigast före idepolitik, annars skulle de aldrig kalla sig för arbetarparti.
Vilket i sig är en stöld och känns som att de kopierar.

Förövrigt tror jag att kvinnor är kloka så de går nog inte på fjäsket.

I Finland har det dessvärre inte gått så bra för vårt parti i valet, men man får glädja sig åt att fler kvinnor kommer in i politiken. Carina

Kommentarer

Postat av: Mathias

Publicerad 2007-03-30 12:00:44

Det är väl ändå så att alla partier i slutet av dagen ändå vill ha makten. M gör satsningar på väljargrupper där de är svaga. S funderar på att sluta med kommunistpolitiken gentemot Stockholm. Vad är nytt under solen?
Vi tar något gammalt istället. Om nu de svagaste grupperna ska få mer betalt där kvinnor är utsatta. Är det inte då statens egna arbetsplatser som är uppbyggt enbart av sossarna som är ett rejält problem. Deltidare, löneklyftor, timanställningar som inte alliansregeringen överhuvudtaget kan lastas för.
Jag tror nog att kvinnor är tillräckligt kloka för att se det också!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela