Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Känner oro för a-kassan

Publicerad 2007-02-26 13:37:59 i Allmänt,

Träffar allt fler som nu funderar över sitt medlemskap i Fackföreningsrörelsen och a-kassan.
Det är mest kvinnor som uttrycker sina tankar. De tycker (oftas jobbar de inte heltid heller) att de får betala för mycket i förhållande till sin inkomst.
Jag förstår hur de känner sig. När man redan innan lever på marginalen och har svårt med att få pengarna att räcka till allt i slutet av månaden då måste man se över sina utgifter och med den kraftiga höjning många fått så är det inte så konstigt att tankar om att lämna facket och även a-kassan uppstår.

Skulle många som nu går och funderar över att lämna facket göra verklighet så har den borgliga högerregeringen lyckats till slut med sitt mål (som de haft i nästan 100 år) att söndra fackföreningsrörelsen.
Ingen borglig regering har vågat ta denna strid förut och samtidigt stå så oberörda, vilket för mig visar att de är beredda att ta vilka beslut som helst som skapar mer makt till kapitalet och söndrar fackföreningsrörelsen.

Det gör ont i min själ när jag tänker på alla de som nu kanske inom några år  står utanför våra trygghetsystem. Det var allt många som köpte den enkla retoriken om jobb för den lilla moroten skattesänkning. Få kommer nog ihåg att vi gick till val på högre ersättning i a-kassan för att jämna ut mellan grupper för att på sikt bibehålla trovärdigheten i systemet.

Enade vi står
söndrande vi falla                    Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela