Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Inte speciellt smart

Publicerad 2006-02-22 10:34:59 i Allmänt,

Inte speciellt smart politisk strategi av borgarna tycker jag att presentera ett förslag där man sänker skatten för den äldre arbetskraften om de jobbar några år till efter 65 års ålder.
För mig får de gärna arbeta lägre om de känner sig pigga och friska det är inte det men med tanke på att ungdomsarbetslösheten ökar så är det väl på det man bör satsa ,känns som om de gjort självmål.
Med tanke på att centern även vill försämra arbetsvillkoren för unga på arbetsmarknaden så
undrar jag
- Hur ser framtidens samhälle ut i ett borgligt perspektiv. För mig känns det skrämmande med dessa förslag vad gäller arbetsmarknad i kombination med skattesänkningar med totalt 250 miljarder.
Jag ställer mig frågan jagar hungriga vargar  bättre ?
Idag ska Näringsutskottet besöka ITPS och få information retar mig lite på det en anställd uttryckte i går i media vad gäller låglönejobb. apporten om att det inte är så många jobb som det görs gällande som flyttar till låglöneländer är bra. Att det är mellan 2-4000 istället för 23 000 som förekommit i debatten.
Men när man i en intervju uttalar att det inte så farligt med de jobb som flyttar ut för det är ju "bara" enkla industrijobb, blir jag störd. Klart det är bra om det inte är de mer avancerade men det är viktigt att vi även har lite enklare jobb. Alla vi människor har olika förutsättningar och för dem som av olika anledningar inte klarar av att läsa på Universitet eller är mer praktiskt lagda måste det också finnas förutsättningar för arbete. Precis som det behövs till dem som på grund av handikapp psykiskt eller fysiskt inte klarar av för avancerade jobb Alla ska ha rätt att känna sig behövda. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela