Har nu på morgonen varit på frukostmöte hos Företagarna. Lyssnat på hur de gjort undersökning bland småföretagen om hur de ser sin kontakt med arbetsförmedlingen. Det blir lite skrämmande att de inte ser arbetsförmedlingen som en myndighet de kan vända sig till när de behöver arbetskraft.
Arbetsförmedlingen har haft ett projekt där 6 förmedlare jobbat med uppsökande och förmedlande mellan företag och jobbsökande. Det lett 600 jobb, vilket visar för mig tydligt.
Arbetsförmedlingen behöver ett nytt uppdrag,
Arbetsförmedlingen behöver färre projekt och bidrag till anställning,
Hur ska en småföretagare ha tid sätta sin in i alla stödformer ?
Arbetsförmedlingen behöver fler förmedlare som har arbetslivserfarenhet.
Har haft debatt med Maria Larsson om att det borde vara statsbidrag till utbildning av assistanshundar. Idag pågår en försöksverksamhet sedan 2008 och 60 hundar har utbildas. Mer kunskap behövs säger minister. Jag tycker att efter 5 år så finns det tillräckligt med kunskap för att gå vidare. Därute väntar väntar många med olika kroniska sjukdomar som skulle kunna få bättre livskvalité. Tid att gå från ord till handling.
Är på plats i riksdagen,idag lite tidigare än vanligt, då jag denna vecka flyger, i vanliga fall åker jag tåg.
Denna vecka verkar bli en vanlig arbetsvecka, för första gången denna höst känns det som.
Utöver sedavanligta utskott blir det idag tisdag två interpellationsdebatter en om assistanshundar och en om konkurransvilkoren för företag.
I morgon kommer en klass från Hässleholms internationella program och på eftermiddagen har jag möte i referensgruppen Översyn av kommunallagen ( den här regeringen vill inte ha parlamentariska utredningar, utan vi får tycka till "lite" när experterna tyckt,därav refernsgrupp)
Sen blir det lite skrivande och läsande och en hel del annat på fredag blir det möte med Röda Rosen
Att få möjlighet att gå en vuxenutbildning på kvällstid i fordonsteknisk historia är en investering i kultur på väg. Tycker nog att vår bilhistoria borde få mer uppmärksamhet för den utveckla den varit under hela 1900-talet. Kultur historia som rullar
Nu har jag fått svar på min fråga till statsrådet läs det här nedan.
Får väl invänta fredag och se vad som händer
Carina Adolfsson Elgestam har frågat mig vad jag avser att göra för att så många medborgare som möjligt ska kunna ta del av tv-sändningarna från vinter-OS i Ryssland.
Bakgrunden till Adolfsson Elgestams fråga är att MTG köpt rättigheterna till tv-sändningarna av vinter-OS i Sotji 2014.
Det är IOK (Internationella olympiska kommittén) som sålt rättigheterna till tv-sändningarna av vinter-OS 2014 och som anger villkoren för dessa sändningar. Regeringen varken kan eller fårpåverkadessa villkor eller över huvud taget hur MTG och Viasat bedriver sina sändningar.Enligt MTG kommer sändningarna från vinter-OS 2014 att ske i TV3 och TV10, i Viasats kanaler och genom online-tjänsten Viaplay.
Adolfsson Elgestam nämner också frågan om en eventuell evenemangslista. Regeringen har gett Myndigheten för radio och tv i uppdrag att analysera och lämna förslag till hur en evenemangslista kan utformas. Uppdraget ska redovisas senast den 15 november 2013.
En eventuell evenemangslista måste vara förenlig med EU-rätten och godkännas av Europeiska kommissionen.
Dess mer information man får del av efter orkanen Haiyan dess värre verkar katastrofen växa.
Tänker vi hade en reell storm nyss med Simone , vilket i detta perspektiv blir mer som en västanvind.
Tror vi alla känner att vi måste hjälpa till på något sätt och insamlingar av olika slag är redan igång.
Funderar själv just nu över vägval typ Läkare utan gränser eller Rädda barnen,Röda korset,Radiohjälpen. Någon eller några blir det för min del och säkert kommer alla ni bloggläsare bidra också.
Känner också starkt med den kvinna jag såg i ett nyhetsinslag igår med orden typ, - ge oss hjälp stå inte här och glo på katastrofen.
Förstår hennes känsla, sen är det väl bra att media från jorden alla hörn är på plats och förmedlar till oss. Klart att för de drabbade så känns det nog frustrerande när var och en söker sin story sitt skop.
Vi berättar idag på DN Debatt hur vi ser på regeringsbildningen efter riksdagsvalet.
1. Vi socialdemokrater går till val själva med ett socialdemokratiskt valmanifest, som tydliggör våra prioriteringar kring att skapa fler jobb, vända utvecklingen i skolan och stärka välfärden.
2. Vid en kommande valseger siktar vi på att bilda en socialdemokratiskt ledd regering som tar tag i Sveriges framtidsutmaningar med ökad global konkurrens, en växande demografisk utmaning och en betydande klimatutmaning som kräver snabb omställning.
3. Vi är beredda att ta ansvar för Sverige – även i ett svårt parlamentariskt läge. Därför är vi beredda att samarbeta över blockgränserna.
För oss är Miljöpartiet en naturlig samarbetspartner framöver. Men vi har även en del gemensamt med Vänsterpartiet, Folkpartiet och Centerpartiet, och vet att de kan ta ansvar när det behövs. Det enda parti vi helt utesluter från alla former av samarbete är Sverigedemokraterna.
Sveriges framtidsutmaningar kommer att kräva politiska företrädare som är beredda att lägga dagsaktuella gräl åt sidan och arbeta tillsammans för det som är viktigt på längre sikt.
Vi går till val själva – men är redo att samarbeta brett.
Lämnade igår in en fråga till kulturminister om Vad ministern avser göra så alla som vill ska kunna se vinter-OS. Det är inte ok tycker jag att man måste ha en betalkanal för att kunna följa sport av denna kaliber.
Jag förstår marknadsekonomin i detta, men tror samtidigt att även de olika sportgrenarna kan bli förlorare i det långa loppet. Hur ska de få nya utförande om en bred ungdomsgrupp inte ser sporten och hur ska de olika utförarna få sponsorpengar om inte breda grupper ser sporten ?