Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Mycket händer

Publicerad 2010-05-31 17:17:09 i Allmänt,

Ett brott mot folkrätten ser vi nog nu i Gaza. Vad som hänt de svenskar som är/var med på båtarna vet vi inte i skrivande stund. Vi har fått del av att folk är förda till sjukhus och fängelse. I vår upplysta tid då information går över jordklotet på några sekunder,känns det oroande.

Det är nu mycket viktigt att få klargörande om vad som hände i natt.

 

Tysklands president avgår med omedelbar verkan. Orsak ska enligt uppgift vara ett dumt uttanlande ang Afganistan. Klar om det som står att läsa på TT just nu är sant så är det inte så konstigt. Det är inte ok att göra krigsinsatser med motivet handel.

 

Oljan läcker i Mexicanska golfen, ett hundratal personer omkom i ett oväder

Agatha

 

Undertecknad kan konstatera att det händer mycket just nu

Fördöm

Publicerad 2010-05-31 13:58:42 i Allmänt,

Vi måste nu fördöma det som sker i Gaza det är inte acceptabelt att angrepp sker på humanitär hjälp och internationellt vatten. Här på Cosac mötet har frågan varit uppe och Ashton EU:s utrikesminister har gjort ett fördömande uttalande nu på förmiddagen.

Vid kl 15.00 ska det enligt uppgift vara en presskonferens.Carina

Europa viktigt i välden, röst från Madrid

Publicerad 2010-05-31 13:30:59 i Allmänt,

Europa är ett av de viktigaste områdena i välden så sa Spanska presidenten när han medverkade här på Cosac:s mötet. Undertecknad instämmer i det och tänker också att vi europabor mer måste tänka i de banorna,upplever att vi fortfarande mer tänker land för land.

 

I de olika krislägen vi är i just nu,ekonomisk,askmoln,sysselsättning så måste vi se framåt och se till hur vi kan jobba med tillväxt och tilltro för EU.

 

Det är i viktigare än någonsin att vi håller ihop då undertecknad tror att om vi står enade blir vi starkare tillsammans. De som vi konkurrerar med är Asien och USA och på båda dessa kontinenter finns det kapital men också många hungriga välutbildade som inte vill något annat än att ta marknadsandelar av europa.

 

Att nu rejält ta tag i den sociala utslagningen vi nu ser med ökad arbetslöshet bör vara den fråga som står överst på agendan för EU och varje medlemsland. Carina

På väg

Publicerad 2010-05-29 16:20:35 i Allmänt,

På resande fot efter att ha varit hemma i ca 20 timmar. Är nu på väg till Madrid på Cosac möte. Där ska vi parlamentariker från alla medlemsländer mötas och utbyta åsikter. Spaniens statminister kommer bl.a att närvara.

 

Veckan som gått har varit hektisk och har bara hunnit med hälften av vad jag borde. Trotts att mötet med LO tyvärr blev inställt.

 

Interpellationsdebatten om unga arbetslösa med Littorin där han inte hade något nytt att erbjuda kännes som att risken att vi ska tappa en allt för stor del av unga som kommer att falla ut ur samhället. Vi vet sedan tidigare lågkonjunkturer att det är alltid några som slås ut och tappar fotfästet. Just därför borde det vara det mest prioriterande att hitta lösningar och stimulanser för  unga arbetslösa. Särskilt viktigt på snabba insatser för de som inte fullföljt gymnasiet.

Att det sedan finns praktikplatser idag som unga upplever att de blir utnyttjade är också alvarligt, som svar på det sa ministern att det är arbetsförmedlingens ansvar att se till att det inte är så. Undertecknad delar inte den uppfattningen utan det är regeringen som sätter villkoren. Att ställa krav på arbetsgivare som har en praktikant är ett måste och det borde Littorin göra. Han har ju inget problem med att ställa krav på alla arbetslösa. Carina

Lite av varje om veckan

Publicerad 2010-05-24 20:39:25 i Allmänt,

En ny arbetsvecka som innehåller diverse olika saker utöver sedvanligt utskottsarbete.

Har i morgon tisdag två interpellationer  en med rubriken Granskningskommission inom rättsväsendet för hantering av våldtäktsanmälningar. Det är justitieministern som kommer att debattera det med mig i kammaren. Lite senare ska jag debattera med arbetsmarknadsministern om Åtgärder för utbildning och jobb till unga människor.

På kvällen har HelgaS en aktivitet.

På onsdag har vi regionmöte och kommer då att prata särskilt om infrastrukturen och de förslag som ligger på riksdagens bord men även det som är våra förslag.

 

På kvällen är det  två aktiviteter som man får väl klona sig dels inbjudan till en röd-grön träff med kvinnor från våra tre partier och sen ska vi också till LO och träffa Vanja.

 

Under torsdagen är det ett seminarium om våldtäkt och dess offer som undertecknad ska försöka gå på en kort stund då det sedan kolliderar med förmöte inför Cosac för att sedan skynda till en debatt jag ska medverka i som Nyföretagarcentrum Job and society arrangerar.

 

På fredag är det EU nämnd och därefter hemresa för att på lördag seneftermiddag styra kosan mot Köpenhamn för resa till Madrid på söndagsmorgonen (avresa 08.35) för att delta på Cosac. Kommer tillbaka på tisdag. Kan bli ett spännande möte på många sätt med tanke på den oro som finns i eu ang ekonomin och evrons låga kurs. Carina

Hänryckningens tid

Publicerad 2010-05-24 17:11:45 i Allmänt,

Att åka genom Sverige i hänryckningens tid när naturen grönskar är fantastiskt.

Att se syrenerna nästan utslagna får mig att känna en känsla av ljus framtid.

Efter att tillbringat helgen i Malmö och där suttit ute i såväl parker som på fik i det fina vädret får det mig att tänka på hur privilegierade vi är som bor i tätorter och villor eller radhus är.

Att bo i markplan med tillgång till gräs och kanske en egen uteplats är för mig en fråga om frihet. Att arbetarnas barn tack vare vår folkhemspolitik fått denna möjlighet är viktigt att komma ihåg i tider då vi ser hur städerna förtätas och ofta då med byggen som har en prislapp som få arbetare har råd att betala.

När marknaden nu med borglig politik ska gälla och fullt ut om de skulle vinna valet så kommer allt fler att ställas inför att endast ha råd att bo i hyresrätt och då hyresrätt i de minst attraktiva områdena. Alliansen vill ha en hyressättning som gör att de mest attraktiva lägena har den högsta hyran och att inte allmännyttan är hyresledande.

Detta kommer att göra att den med låg inkomst kommer att få minskad valfrihet i sitt boende.

Oacceptabelt Viktoria

Publicerad 2010-05-21 07:32:42 i Allmänt,

Flera media bl.a SVT i sitt morgonprogram tar upp frågan om Att det enligt rykte finns önskemål från kronprinsessan Viktoria att bli överlämnad av sin far statschefen vid altaret.

Undertecknad hoppas det är ett rykte och, om det inte är det att Viktoria efter hört Svenska kyrkans motivering tänkt om.

Om inte borde riksdagen ,regeringen helt tänka om vad gäller gåvor och dyligt.

Här för vi en ständig kamp för kvinnors rättigheter och ökad jämställdhet såväl i Sverige som för  kvinnor runt om i världen, ska då på ett bräde Sveriges ”blivande statchef” som är en kvinna bara för romantiska griller ta oss årtionde bakåt. Det kan inte vara acceptabelt.

 

Någon hävdande att det är nuvarande statschefen som för fram, inte pappa , det är bara nonsens som undertecknad ser det för om det varit en son hade det inte varit aktuellt skulle jag gissa.

Kronprinsessan bröllop i Sverige kommer att följas av en hel värld många unga kvinnor, och små flickor kommer att drömma om sitt blivande bröllop och vilja kopiera det de sett.

Att i det sammanhanget då använda en gammal sed från en tid då kvinnan stod under mannen är helt förkastligt och skulle göra att många andra länder som idag ser Sverige som förebild i jämställdhetsarbetet kanske tänker om.

Kungahuset i Sverige måste också TA ansvar för jämställdhet och att kvinna och man ska leva sida vid sida. Har nu kronprinsessan vågat ta steget och gifter sig med an man av folket så fullfölj då det med att stolt gå in i kyrkan sisa vid sida, det är väl bara så man kan leva i ett jämställt äktenskap.

 

Om inte funderar undertecknad - Ska man verkligen gå på festkonserten! Carina

Ps) Våre det lite ruter i kungahuset borde detta med överlämningen dementeras omgående(ds

Ang 0 vilja från m replik

Publicerad 2010-05-19 08:56:09 i Allmänt,

Har nu fått blogginlägg från Katarina Brännström  ang varför hon uteblev från Tallgården,svaret , motivet är ytterst tveksamt då det för undertecknad visar på att man inte har ordning i sitt parti. Läsaren får väl själv döma.

Vi riksdagsledamöter fick en förfrågan av Tallgården ( de  bjuder in politiker till debatt/samtal från såväl riksdag-landsting som kommun rätt som det är valår men också får att höja kunskapen om demokratin)
Förfrågan  gick via våra ombudsmän som partier inte som enskilda personer,vi fick också själva bestämma datumet inom en tidsperiod. Från s var det underteckand som kunde och föreslog då 6 maj vilket ni moderater via dej meddelade att ni inte kunde men däremot 11 maj vilket även undertecknad kunde.
Så att idag undra vem som bjudit in och försöka skylla en organisatorisk miss på oss håller inte enligt mitt sätt att se.
Kan återigen bara konstatera att arrangören var besviken. Carina

Se svaret här nedan från Brännström:

Förstår inte vem som "bjudit" in mig till Tallgården för debatt med dig och hur detta gått till! Jag uteblir aldrig utan besked, men jag hade ingen aning.

Fick en förfrågan från er för längesen via vår ombudsmannaexpedition om ett datum jag inte kunde pga riksdagsarbetet. Jag undrade över nytt datum, sedan har jag inte hört något mer.

Om man verkligen vill ha en debatt så kollar man med den man bjuder in, eller hur? Er ombudsman Ola skriver dessutom rätt fult på er hemsida om att jag inte kom. En ursäkt vore på sin plats!

Hälsningar, Katarina

Att klassas tidigt

Publicerad 2010-05-19 08:33:54 i Allmänt,

Betyg inge stor sak är en rubrik i smålandsposten med anledning av att alliansregeringen nu tänker införa betyg redan från årskurs sex.

Motivet är att höja kunskapsnivån i skolan.

Ett annat motiv är att med tidigare betyg blir kraven tydligare, skolan får lättare att följa upp resultaten och hjälp kan sättas in tidigare för de elever som behöver.

 

Undertecknad funderar över hur kan kunskapsnivån bli högre för att man inför betyg tidigare,?

Är det betyg som visar höjd kunskap eller är det lärandet av pedagogen och hur man lär ut så att eleven blir kunskapstörstig. Jag tror på det sista, tror snarare att betyg gör att allt för många elever känner sig värdelösa och att de inte duger, vilket i sin tur kanske gör att just de tappar sugen för att öka sin kunskap.

En annan fundering är ”Vadå stor sak” för den vuxne eller för eleven. För 12 åringen kan betyget vara En stor sak och helt överskölja 12 åringens vardag så att stressen ökar allt mer att göra bra ifrån sig. Men bara för att 12 åringen upplever att hon/han gör bra ifrån sig  och att det sedan  kommer att syns i betyget, det kan vara lägre satt än vad barnet/ungdomen tänkt sig.

 

Idag får vi rapporter om att vara barn och unga mår allt sämre och äter allt mer mediciner att då öka kraven med betyg tror undertecknad är fel väg att möta problemen.

 

Tror det är viktigare att skapa arbetsro i skolan,se till att det finns välutbildad personal såväl pedagoger som kan motivera varje elev utifrån deras förmåga som personal runt tom kring

Som kan möta eleverna och fånga upp deras vardagstankar.

För undertecknad är det viktigare med färre elever per lärare ( mindre klasser) än sänkta skatter

 

Alla barn och ungdomar utvecklas olika och i olika stadier att stimulera den utvecklingen och se vad varje elev behöv är utmaningen inte att placera in barn och unga i betygssystem som  enbart ger vuxenvälden stimulans.Carina

Ny arbetsvecka med start av luffarliv

Publicerad 2010-05-17 22:33:30 i Allmänt,

En ny arbetsvecka har startat.Undertecknad började veckan med ett par timmar i trädgården med att rensa ogräs,vilket var välbehövligt.Har därefter jobbat undan med inläsning och planeing av veckan.

Har i kväll (måndag) varit på ett medlemsmöte hemma här i Uppvidinge.
Kul och intressant med våra gäster hönsalotta och snackeper.Två gestalter av luffare och deras liv.
Det var ingen enkel eller romantsik vardag en luffare hade.Tänk att bli dömd för lösdriveri och få sitta i fängelse men värst att någon kunde angiva dig och få betalt för det.

som i Joe Hill:s Tramp Tramp tramp gå på o trampa här finns ingenting att få om du kommer hit härnäst åker du i mörk arrest det är bäst för dig........

Övrigt under veckan är sedvanligt utskott,HelgaS kvinnokäng,regionen ska ha en avslutande liten tillställningEu nämnden med mina avsvarsfrågor. Riksdagskandidaterna är i riksdagen för information, det blir en lunch i vårt Svensk-Taiwanska nätverk.Sen brukar det alltid tillkomma något.Carina

Att föra talan

Publicerad 2010-05-14 20:03:23 i Allmänt,

Tack MFC för din kommentar

 Finansmarknadens ömma tår:
Det är sant att du tillhör oppositionen men du sitter i riksdagen och representerar socialdemokraterna inte minst från Kronoberg. Som FOLKVALD kan du set det som din uppgift att framföra för dina riksdagskollegor vad folket faktiskt tycker eller hur?

Jag tror för övrigt inte Anders Borg eller Fredrik Reinfeldt har tid att läsa sin mail från lilla mig. Eller tror du det?

Du kan ju inte mena att bara för att du inte tillhör ett regeringsparti så kan du inte framföra vad vi tycker?


För mig är det en självklarhet att lyssna på medborgare oavsett om det är via möte mellan människor eller via e-post kontra min blogg eller facebook. Föröker alltid ta till mig av vad som framförs och väga det mot vad experter på respektive område säger. För undertecknad handlar det om att väga samman information.Det handlar också om demokrati vi kan inte alla höja våra röster i olika frågor utan företrädas av de vi utser via demokratiska val.
Självklart och tydligt för dig MFC skulle undertecknad gissa men kanske inte för alla läsare av bloggen.

Vad gäller ekonomi så är väl inte den ekonomiska rappoteringen under dagen vad gäller olika börskurser den ljusaste. Vem äger makten över finansen!!! Carina

Finansmarknadens ömma tår

Publicerad 2010-05-14 12:45:50 i Allmänt,

 

Så kan undertecknade känna det efter alla blogg-inlägg om oron på finansmarknaden.

 Hoppas också att alla ni har framfört hur fel EU:s krispaket är till Finansminister Anders Borg och statsminister Reinfeldt för det är dom som har makten och ansvaret i Sverige.

Undertecknad är folkvald för Socialdemokraterna och är i opposition.Denna kommentar gäller främst till alla de inlägg som tycks tro något annat i sitt blogginlägg.

 Detta i sig gör ingen skillnad i det som är sakfrågan i det som berör Ekofins beslut och det samråd som finansminsitern hade med EU-nämnden.

 Undertecknad kan dela synpunkterna att låt bankerna gå i konkurs , har känt vid flera tidigare tillfällen i Svensk politik hur ”Rätt” det skulle  vara när det sedan blir så tydligt att det är  folket som får betala. Men tror ändå trotts det att det har varit rätt med de olika skuldsaneringsprogram vi genomfört.(När vi har städat upp efter borgliga regeringars otur vad  gäller finanspolitik.) Alla de länder som nu levt över sina tillgångar kommer naturligtvis att få göra åtstramningar, varför skulle annars så många greker vara ute och demonstrera mot förslagen till skuldsanering.

Kan väl också vara på sin plats att påpeka att Eftersom Sverige inte deltar i eurosamarbetet kommer Sverige inte att bidra med några pengar till Eurogruppens stödpaket. Däremot bidrar Sverige till de 60 miljarder euro som alla EU-länder garanterar.

Håller med om att något måste göras åt  finanspolitiken i stort för den som varit hitintills har ju  bevisligen inte funkat,men tror inte att lösningen är helt fria marknadskrafter.

Just nu lever vi i efterdyningarna av den globala finanskrisen och Lehman Brothers konkurs

Ser hur det har påverkat jobben negativt för så många. Räknar med att inom EU kommer ca 8 miljoner invånare vara arbetslösa under 2010. Hur skulle det se ut med arbetslösheten om vi inte tillsammans försökte hjälpas åt när det krisar i EU och om vi inte hjälps åt varför ska vi då samarbeta?

 Om Island,Lettland,Ungern,Grekland,Spanien,Portugal,Rumänen osv helt fullt ut utan hjälp från övriga medlemsländer fått falla enligt fri marknadskonkurrens hur hög skulle då arbetslösheten vara?

Sen rent konkret vad gäller att hjälpa varandra Det kan se olika ut beroende på om man har en borglig värdering eller socialdemokratisk. Carina

Svar på tal om oro på marknaden

Publicerad 2010-05-12 12:53:09 i Allmänt,

MFC har kommenterat min synpunkt ang

Oro i ekonomin med följande

Citat ” Ni politiker har tappat förståndet. Detta eviga "räddande" leder oss rakt in i valutakrisen”

 

Min motfråga blir då

-Ska vi låta våra grannländers ekonomier falla fullt ut och låta marknadskrafterna och de starka överleva ?

Om Vem hjälper då oss ,om vi får problem med vår ekonomi.

 

Förvisso har vi genomgått en kraftig skuldsanering där G.Persson höll i klubban och tog alla smällar som den nuvarande borgliga regeringen rider på vågorna av.

 

De länder som nu har kraftiga budgetunderskott Grekland,Spanien,Portugal med flera har också tuffa krav vad gäller skuldsanering. Deras folk kommer att gå en tuff vardag till mötes precis som svenska folket fick under främst 1994-2002.

 

Som undertecknad ser det om inte jag hjälper min nästa,vem vill då hjälpa mig.

 

Förövrigt är det inget nytt att länder och kontinenter hjälps åt när det är kris.

Tänker te.x på USA och Marshallhjälpen som hjälpte de drabbade staterna efter kriget att bygga upp sin a ekonomier igen. 

0 vilja från moderaterna eller !

Publicerad 2010-05-12 12:30:57 i Allmänt,

Igår kväll skulle undertecknad ha en debatt om jobben på Tallgården i Växjö.

Undertecknad skulle debattera med moderaten Katarina Brännström,som aldrig dök upp och ej heller lämnade något återbud eller förklaring. Ett svek mot alla de som var där och arrangören. Att inte lämna återbud när man lovat delta känns som om man inte har full respekt för väljarna.

 

Det som var positivt var att nu blev arenan helt och hållet min och vi kunde under 1 halv timme prata om vår jobbpolitik men också om hur klyftorna ökar i samhället, bland de som var där var det flera som kunde vittna om sin vardag eller någon anhörig som blivit drabbad av de försämringar i trygghetssystemen som regeringen genomfört. Kanske var det därför Brännström uteblev. Kanske känslan av att i detta bostadsområde är det inte så många moderatröster.

 

En man som var där var sjukpensionär, hans vardagsekonomi med de kostnadsökningar som blivit under madatperioden med allt från matkostnader till boende så var hans röst tydlig

Om hur orättvist han ansåg fördelningspolitiken var av den borgliga moderatledda regeringen.

Vi vill om/när vi vinner valet minska klyftorna så ett av vara förslag är att

 

•         Sänkt skatt för föräldralediga, sjuka, arbetslösa och förtidspensionärer

 

Rättvisa och trygghet hänger ihop, det är bara trygga människor som vågar.

För att våga göra allt det man drömmer om måste man känna trygghet i vardagen. Carina

ps)Kom att tänka på att i den borgliga pressen här i länet kan man regelbundet läsa insändare och repotage om hur "dålig" vår rödgröna politik är för folket. När det ska debatteras inför folket där man kanske ställs till svars , då kommer man inte. Enligt uppgift är det inte första gången(ds

Oro på marknaden

Publicerad 2010-05-09 11:52:29 i Allmänt,

Just nu pågår det förhandlingar i EU ang ekonomisk utveckling,och då särskilt vad gäller de länder som har stora ekonomiska underskott och problem med bytesbalansen.

Vi har nu på förmiddagen haft en samråd med finansministern om vår svenska hållning.

Kan i skrivande stund inte gå in på några detaljer ,de kommer finansministern att berätta om

När det är lämpligt i förhållande till förhandlingsläget.

 

För några år sedan tog vi tillsammans i EU fram ett handlingsprogram för Tillväxt och sysselsättning, EU skulle vara ledande. Känns som vi är inne i en annan fas i Europa just nu.

 

Oavsett hur olika länders ekonomi ser ut är det nog viktigt att vi i ett svårt läge håller ihop.

Inte att undertecknad menar att vi andra med mer stabila ekonomier ska gå in och rädda andra länders ekonomier rent av men vi måste göra åtgärder så inget land går under ekonomiskt ,då vi alla skulle vara förlorare på det. Vi är beroende av varandra och varandras ekonomier.

EU kom till för fred,att medlemsländerna tillsammans i Ekofin kommer fram till lösningar för EU:s bästa är också en form av fredsarbete. Carina

Barnomsorg och vardagsekonomi för 1

Publicerad 2010-05-03 20:07:37 i Allmänt,

Barnomsorg på obekväm arbetstid är en av de viktigaste reformerna i vår skuggbudget.
I en tid med allt fler som arbetar inom servicesektorn och allt fler industrier som har skiftgång är en anpassning av barnomsorgen och dess öppentider en viktig jobbfråga inte minst för alla ensamstående föräldrar.

En fungerande arbetslinje förutsätter att både kvinnor och män kan arbeta oavsett om man

är samboende eller ensamstående förälder. Många har det väldigt slitigt med att

få ihop livet och omsorgen om sina barn om man inte arbetar under regelbunden och

normal arbetstid. Detta kan givetvis gå ut över barnens trygghet och rätt till omsorg.

Förskolans öppettider är inte anpassade efter familjernas varierande behov av omsorg och

tillsyn på kvällar, nätter och helger. Föräldrarnas och barnens ställning

behöver stärkas och barnomsorgen på obekväm arbetstid behöver byggas ut. Barnomsorg

ska vara tillgänglig även på kvällar, nätter och helger. Vi avsätter därför 100 miljoner

kronor de kommande två åren till kommunerna för att stimulera till bättre tillgång till

barnomsorg på obekväm arbetstid.

En annan viktig ekonomisk fråga är för alla ensamstående föräldrar

Ensamstående föräldrar har det särskilt tufft ekonomiskt. De flesta av dessa är

kvinnor. Vi vill höja underhållsstödet och bostadsbidraget för ensamstående. på så sätt kan vardagsekonomin bli något ljusare. Ibland kan 100 kronor mer i månaden vara det som är avgörande för att kunna köpa det lilla extra i matväg till lördagskvällen exempelvis.

Utöver dessa två satsningar så är våra rödgröna alternativ som minskar klyftorna en Ny färdväg men också vägval för väljarna.Carina

En rödgrön politik utjämmnar klyftor

Publicerad 2010-05-03 07:39:33 i Allmänt,

En satsningar på arbetslöshetskassan och sjukförsäkringen kommer att öka tryggheten och skapa möjligheter. Alla kan bli sjuka eller arbetslösa, men det får aldrig innebära att man måste lämna hus och hem för att klara sig ekonomiskt. Med en rödgrön regering skapas trygghet genom livets olika skeenden.

Idag presenterar vi rödgröna vårt budgetalternativ,det är en poltik för ökad rättvisa. Mer om detta kommer här på bloggen när jag är tullbaka hemma igen efter träff med fackliga kamrater och media. Carina

1 Maj

Publicerad 2010-05-01 20:59:48 i Allmänt,

Idag har vi arbetare firat vår högtidsdag runt om i Sverige och världen. Alla vi som lever i ett demokratiskt land och har rätt att  höja våra röster.
Det finns fortfarande allt för många länder runt om på vår jord där folk  blir fängslade för sin åsikt. 

Vi socialdemokrater slåss för frihet i Palestina, i Västsahara, i Burma och i Iran och vi stödjer en demokratisk utveckling i Zimbabwe, i Vitryssland och andra delar av världen.

Rätten att göra sin röst hörd har inte alltid varit självklar i Sverige så sent som 1931 dödades 5 demonstranter i Ådalen.


Vi socialdemokrater går till val med en politik för fler jobb.

Fler jobb är den viktigaste frågan för Sveriges ekonomi och gör det möjligt för människor att förverkliga drömmar och ta sin del av ansvaret. Därför kommer jag att ägna en stor del av mitt tal att tala om just jobb.

 

Skatt ska betalas efter bärkraft och välfärd fördelas efter behov.

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela