Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Skatt och skuld

Publicerad 2013-09-19 07:32:00 i Allmänt, familj, företagande, näringsliv, politik, sjukvård, skola, utbildning,

Debatten om Sveriges ekonomi är just nu het. Bra då alla medborgare behöver få ökad insyn. (Tänker då främst på alla, det vill säga de flesta svenskar som lyssnar in vad media speglar, och inte läser in detaljer i budgetproppen) Att alliansregeringen sänker skatten med ett femte jobbskatteavdraget som man dessutom lånar till. Ställs mot vårt socialdemokratiska alternativ. Vi vill inte sänka skatten med ytterligare 15 miljarder i ett läge med 400 000 arbetslösa. Vi tror på pengarna ska satsas på åtgärder för jobb. 
Borg och Alliansregeringen leder en minoritetsregering som chansar på att deras budget ska gå genom riksdagen med stöd av Sverigedemokraterna. 
 
Vi ifrågasätter hur våra skattepengar används och tycker att regeringen är oansvarig. Då påstår Borg att vi för ett spel. Tänker, genom sig själv känner man andra. Borg och Alliansregeringen är gjort en spelplan som nu inte verkar funka. 
 
Vi har ett alternativ som inte ger de rikaste mest. 
Vi har ett alternativ som stimulerar till jobb. 
Vi har ett alternativ med utbildning 
 
Om två veckor kommer vi presentera våra förslag 
 
Borg försöker lägga skuld på oss om de inte får igenom sin budget. Märkligt tycker jag, och tänker - Det är Alliansregeringen som för ett spel och chansar. 
 
Här kan ni se vår finansminister Magdalena Andersson debattera med Anders Borg

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela