Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Hägglunds motstånd mot att få stopp på brotten på rättspsyk

Publicerad 2013-09-11 15:30:00 i Allmänt, politik,

Jag har precis skickat in en skriftlig fråga till Socialminister Hägglund. Det är inte första gången som jag gör detta utan snarare fjärde eller femte gången. Här nedan kan ni läsa både det pressmeddelande som jag nyss har skickat ut samt den skriftliga frågan.
 
Om någon från KD läser det här så hälsa er partiledare att det verkligen är dags att tag i det, o det snarast!
 

                       
PRESSMEDDELANDE FRÅN SOCIALDEMOKRATERNA I KRONOBERG
Tomas Thornell, Ombudsman. 070-241 92 22

Datum: 2013-09-11

Riksdagsledamot Elgestam fortsätter kampen att få ett svar från Socialminister Hägglund om varför han låter brotten få fortgå obehindrade inom rättspsykiatrin.

Idag har Riksdagsledamot Carina Adolfsson Elgestam ännu en gång lämnat in en Skriftlig fråga till Socialminister Göran Hägglund angående vilka åtgärder han avser vidta för att hindra personer dömda till rättspsykiatrisk vård från att begå brott via mobiltelefoner och datorer.

– Brott fortsätter att begås runt om i landet på klinikerna där brottslingar dömda till rättspsykiatri vårdas, menar Elgestam

– Rättspsykiatriutredningen kom för långt mer än ett år sedan och remissvaren är inlämnade sedan länge, ändå händer ingenting, säger Carina Adolfsson Elgestam. – man kan ju fråga sig vad det är minister Hägglund väntar på, fortsätter Elgestam

– Det går, om regeringen vill, att påskynda ny lagstiftning. Jag hoppas Hägglund tänker om för att förhindra onödigt lidande för brottsoffer och samtidigt ge de dömda en möjlighet till fullgod rehabilitering, avslutar Carina A Elgestam.

För mer information
Carina Adolfsson Elgestam
070-323 65 93
[email protected]

 

 

Skriftlig fråga till Socialminister Göran Hägglund

Internet och mobiltelefonianvändning på rättspsykiatriska kliniken i Växjö

 

På den rättspsykiatriska kliniken i Växjö har man försökt in i det sista hindra patienter dömda till rättspsykiatrisk vård från att använda Internet och mobiltelefoner. Efter att den sista rättsinstansen klargjorde att klinikens förbud mot telefoni var olagligt så släppte man omedelbart förbudet. Redan efter ett kort tid att förbudet släpptes så märkte man ett ökat intag av droger till kliniken. Personalen på kliniken gjorde bedömningen att detta var en direkt konsekvens av borttagandet av telefon och Internet förbudet.

 

Jag har under flera år ställt ett antal frågor till ministern och har mötts av samma svar vid ett flertal gånger, nämligen att han väntar in utredningen, och sedan remissvar på utredningen.

 

Mot bakgrund av detta Vad avser ministern vidta för åtgärder för att hindra personer dömda till rättspsykiatrisk vård från att använda mobiltelefon och datorer för att for

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela