Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Fel väg med alkoholskatt

Publicerad 2013-09-14 10:13:41 i Allmänt, Bilar, familj, företagande, jobb, näringsliv, politik,

Idag rapporterar media om att regeringen föreslår höjd alkoholskatt i höstbudgeten. Tänk jag tror det är fel väg att gå. Tror det är en gammal välkänd alkoholpolitik som vi har lyckats med tidigare under årtionden. Men det var innan medlemskapet i EU och införselkvoten var låg. Idag har vi en införelsekvot som är såpass hög så du gladeligen fyller din bil, utan att det är smuggling.Det å andra sidan gör att vissa krafter finner det lätt att smuggla ,då det ger hyggliga inkomster ganska enkelt. 

Här i södra  Sverige med närheten till Tyskland åker du både billigt och enkelt över dagen och köper det du vill ha. I Tyskland kan du betala med svenska kronor i butikerna, vilket säger en del, precis som att personalen talar svenska. 

Jag har själv varit där en gång och handlat och sett denna otroliga kommers en vanlig vardag. Tycker nog att Anders Borg, Maria Larsson borde åka dit och ta del av hur mycket försäljning det är varje dag.  Då borde de se att vi måste hitta nya lösningar för att hålla alkoholkonsumtion nere. Kent Härstedt gjorde en utredning vill minnas 2005 där han lämnade vissa förslag, den borde dammas av och tittas på, tror inte smugglingen minskats sedan dess. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela