Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

När barn och unga är ett expriment

Publicerad 2013-05-16 21:31:17 i Allmänt, familj, politik,

Idag kan vi ta del av via SVT att elever på gymnasiet som valt en privat skola som ekonomiskt inte går bra inte får fullfölja sin utbildning.http://www.svt.se/nyheter/#sverige/bara-halften-larlingar-hos-ledande-larlingsgymnasiekoncern-1?&_suid=1368731536026041926551400422684 Att driva ett företag på marknadens villkor är tufft. Ekonomi och lönsamhet går upp och ner. Om man då driver sitt företag inom fönsterindustri eller producerar truckar och efterfrågan minskar så anpassar man kostymen. Man säger upp personal och ibland räcker inte det tyvärr utan företag läggs ner. När det händer blir de anställda arbetslösa och det är alltid alvarligt.

Men när man driver företag inom utbildning och driver en skola så är de ekonomiska drivkrafterna detsamma.

Man måste ha lönsamhet, har man då inte tillräckligt med elever så agerar man som fönster och truckföretaget.

Skillnaden är "bara" att det blir de eleverna som går på skolan som drabbas, de får inte fullfölja sin utbildning.

Det är en katastrof som jag ser det att vi tillåter dessa experiment med våra barn och ungdomar, bara för ett Alliansen vill ha något de kallar valfrihet. Men är det valfrihet ? eller marknadsekonomi ?

Björklund står just nu i Aktuellt och säger att det inte är ok, att alla måste få gå färdigt. Falsk att stå där och föröka slå blå dunster i ögonen på folk, det är ju hans egen politik. Det är hög tid för byte av regeringen. Till en som sätter människan i centrum inte marknaden. Vi socialdemokrater tror på människan

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela