Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Hägglund när ska du gå till beslut

Publicerad 2013-05-06 09:41:00 i Allmänt, politik, psykiatri, sjukvård,

Frågan om hur de dömda på rättspyiatriska kliniker ska rehabiliteras utifrån tillgång till internet och mobiltelefoner, är en följetong som just nu inte verkar ta slut. Problemet har funnits under många år och växt med it-teknikens utveckling. Självklart ska man under sin rehabiliteringstid även få använda IT men det kanske i vissa fall måste vara under strikta former, hade samma person suttit i fängelse hade det varit annorlunda.

Minister Hägglund har länge gömt sig bakom en utredningen, nu är den lämnat, sen var det inväntan av remissyttrande, de var klara i november. Nu borde det vara tid för avlämnade av en propp till riksdagen. Idag kommer enligt rykte Hägglund till Växjö, om ryktet är sant hoppas jag han besöker Rättspyk och ger tydliga besked. Mitt tålamod är sådär i denna fråga, därför har jag lämnat in en skriftlig fråga för att få beslek.skickade i samband med det ett pressmeddelande, se nedan.

 

PRESSMEDDELANDE

Elgestam ställer skriftlig fråga om hur tillgången till Internet och telefon på de rättspsykiatriska regionklinikerna fortsätter att skapa problem.

 

Det har uppmärksammats att ett stort antal brott begås inifrån de rättspykiatiska regionklinikerna. Det förekommer att  dömda brottslingar  använder Internet och mobiltelefon för att begå nya brott, alltifrån trakasserier och hot, knark handel till att kontakta barn i sexuella syften. Mot bakgrund av det har Carina Adolfsson Elgestam gjort en skriftlig fråga i riksdagen.

Problemet är inget som är nytt, detta har pågått under många år. Senast februari i år återaktualiserade jag frågan återigen för Göran Hägglund vid en interpellationsdebatt. Då höll ministern med om att nuvarande ordning inte var tillfredsställande och det behövdes lagförändringar.

Nu har det som sagt gått några månader till  och ingenting har hänt, det fortsätter att begås brott inifrån de rättspsykiatriska klinikerna runt om i Sverige och nya offer drabbas.

Under  veckan ska Socialministern Göran Hägglund besöka Kronoberg och jag hoppas då han kommer med ett besked om en starkare lagstiftning så dömda brottslingar inte kan fortsätta begå brott.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela