Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Experiment med Svenska medborgare

Publicerad 2013-06-26 14:26:00 i Allmänt, barn, coach, familj, jobb, politik, sjukvård, skola, utbildning,

Igår kunde vi ta del av att Sensia med två av sina vårdcentraler försatt sig i konkurs. Dålig lönsamhet sägs vara orsak. Under våren har flera skolor gått i konkurs och vi har under flera års tid fått information från arbetslösa som gått meningslösa kurser hos privata aktörer. ( kallas visst coach ) Dessa tre exempel på hur Alliansregeringen experimenterar med svenska folket utifrån sin ideologi är skandalöst. Att bedriva handel med människor i behov av vård eller med våra skolbarn och arbetslösa är ett skrämmande experiment och borde inte få förekomma. tyvärr är det allt för många medborgare som tycker det är lite kul och spännande med privata aktörer i förhållande till den trygga kommunala eller statliga. Frågan blir trotts allt ,ska våra gemensamma skattepengar användas till denna typ av experiment ? och vill vi verkligen att våra barn, vår framtid ska gå i en skola som man inte riktigt vet om eller när den bedriver undervisning. Ska man som sjuk behöva oroa sig över om min vårdcentral finns ?

Något annat som också är viktigt är busstrejken, många medborgare far nog lite illa nu när inte bussen går, men nog vill väl alla ha en bra lön och bra villkor när man jobbar. Vem vill leva under villkor som säger att om det blir en upphandling av en ny arbetsgivare får du söka om ditt jobb. Det vill inte jag, vill inte heller att mina barn eller barnbarn ska leva och verka på en sådan arbetsmarknad. Det måste bli ett slut på slit och släng med folk.

Sverige behöver en socialdemokratisk regeringen med en människosyn om Alla människors lika värde.

 

Läs mer i Smålandsposten: http://www.smp.se/nyheter/tt_ekonomi/vardcentraler-i-konkurs(3829549).gm och i SR Kronoberg: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=5573910 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela