Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Jobben är vår prioritet

Publicerad 2013-01-23 08:20:53 i Allmänt, jobb, politik,

För att vi ska kunna lösa den jobbkris som har drabbat Sverige så måste vi satsa på jobben. Vi ha under hela hösten kommit med många förslag som alla är en liten del av kakan som ska krisen på arbetsmarknanden. Idag släpper vi nya förslag som kommer att gå till vår kongress i april.

”Full sysselsättning är vår övergripande politiska prioritering. Skapandet av fler jobb och aktiva insatser mot arbetslösheten går före allt annat. Jobben ska sättas främst i hela den ekonomiska politiken. Vi socialdemokrater ska vidta de åtgärder som krävs och söka de allianser som är nödvändiga för att bryta arbetslösheten och få fler människor i arbete.” 

Ytterligare två förslag som kommer att gå till kongressen är:

Vi föreslår att kongressen antar ett mål om att sluta sysselsättningsgapet mellan kvinnor och män. Det är oacceptabelt att arbetsmiljön för många kvinnor är så slitsam och stressig att de inte klarar av att arbeta fram till pensionen.

Vi lägger också ett förslag som innebär att det vid offentlig upphandling ska tas hänsyn till sysselsättningseffekterna. Den offentliga upphandlingen är mycket omfattande och kan på ett helt annat sätt än idag användas för att ge jobb och bryta arbetslöshet.

Regeringens politik har prövats i såväl hög- som lågkonjunktur och det är uppenbart att den inte leder till fler jobb. Verkligheten har kommit ifatt regeringen. Jag tror att fler och fler börja ställa sig frågan: Vad är egentligen bäst för framtiden: Att vi samarbetar för fler jobb eller att var och en får lösa samhällsproblemen själva

läs mer om vår politik på www.socialdemokraterna.se

Du kan också läsa om den senaste intervjun med vår partiordförande i dagens nyheter: www.dn.se 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela