Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Rädd i skolan .....

Publicerad 2012-10-10 17:10:00 i Allmänt,

Föräldrar på Gemöskolan har hållt sina barn hemma under en dag. Klokt beslut tycker undertecknad då 8 åringar inte ska behöva vara rädda i skolan. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=5299994

Att de yngre är lite rädda för de större är nog än idag en del av lära för livet, men i detta fall verkar lite äldre barn hålla på med saker som skrämmer på riktigt. Kan undra vad vuxenvärlden på skolan är och gör. Bra att skolinspektionen kollar upp.

På en annan skola beväpnade sig en elev med kniv, vilket i sin tur måste bottna i någon form av otrygghet.

Samtidigt kan vi ta del av att mobbningen på skolorna minskar inte snarare ökar och då främst närmobbning.

http://www.rb.se/vartarbete/isverige/skolautbildning/mobbning/natmobbning/Pages/default.aspx

Detta är något vi kan läsa och ta del av nästa dagligen från våra skolor runt om i landet. Frågan blir då naturligtvis

VAD gör vi då , vi i vuxenvärlden. Känns som vi mest står bredvid och tittar på, verkar allt för jobbigt att göra något åt det. Tar tid och kraft. detta gäller naturligtvis inte alla men allt för många känns det som när vi inte gör några framsteg.

Skolan och all dess personal har naturligtvis ett ansvar. ( kanske behövs det resurser till fler vuxna i skolan )

men det har också alla föräldrar att prata med sina barn om hur man bemöter varandra och har respekt för sin nästa. Även politiken har ansvar allt i från den lokala kommunpolitikern till utbildningsministern. Den sistnämnda pratar och lagstiftar mer om straff än om att se varje elev och dess förutsättningar.

Tänker att även TV och dess underhållning har ett ansvar, när underhållningsprogram bygger på att man pratar ski... och trampar på varandra för framgång och vinst då påverkar det naturligtvis. ( tror alla bloggläsare förstår vilka program som avses ) och sätter norm. Hur ska då en 9 åring kunna se samband mellan att skirva något fult och kanske rent av hotfullt på tisdagsförmiddagen i skolan om man på helgen tittat på ett TV program där det varit ok. Många barn far också illa i sin uppväxtmiljö och hela familjen kan behöva stöd, det borde vara prioriterat. Är säker på att den kostnaden skulle betala tillbaka sig flera gånger om i ett långsidigt perspektiv.

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela