Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

All ambulanssjukvård ska vara offentlig

Publicerad 2012-03-16 14:07:33 i Allmänt,

Hörde i går på nyheterna om problem i Skåne med ambulanssjukvården. Företaget Sirius Humanum har gått i konkurs och det fattades 20 ambulanser som skulle utföra sitt dagliga jobb. Fullständigt oacceptabelt vilket säger sig själv. Om jag ringer 112 och är i behov av ambulans vad ska de säga, Vad god dröj,vi skickar en när nästa blir ledig.Det finns vissa saker undertecknad anser är självklart det ska vara i samhällets regi ambulanser är en sådan.
 Det är viktigt att det alltid finns tillgång och får aldrig avgöras av tillgångar på pengar i ett företag. Vi ska också alla ha samma rätt och tillgång till att det kommer en ambulans vid behov. Här nedan är lite fakta ang det som hänt i Skåne och också en länk till vårdförbundets artikel. Att nu region Skåne förlorar pengar i samband med detta visar bara på hur fel det var från början.Carina

 http://mobil.hd.se/skane/2012/03/08/ambulansforetag-begart-i-konkurs/

I drygt två år, från januari 2010, har hela den skånska ambulanssjukvården skötts av två privata bolag. Det största, Sirius Humanum, har kört ambulanserna i nordvästra-, östra, och sydvästra Skåne. Falck kör i kommunerna i ett stråk från Landskrona, Svalöv över mellersta Skåne och ned till Ystad. Regionens avtal med de båda bolagen löper på fem år. Från och med i går, torsdag, har Falck tagit över samtliga distrikt i Skåne.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela