Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Ökad Centralisering

Publicerad 2012-02-15 08:56:18 i Allmänt,

Idag är det debatt i kammaren om framtidens länsstyrelser. Regeringen, och vi är tyvärr med på det.Vill konsetrera verksamhet till ett visst antal länstyrelser. Påstår att allt blir bättre om man cetraliserar. Undertecknad tror inte på denna ständiga cetralisering utan skulle mer önska vi jobbade  med decetralisering

Idag pågår en urbanisering, och dess mer beslut riksdag och regering tar om att cetralisera myndihetsutövning dess fortare går utflyttningen från landsbygden.
 Det finns ett samband utifrån var jobben finns. När man då från statens sida väljer att flytta jobb som kräver akademsik utbildning eller specialutbildning så påverkar det.

Är också särskilt orolig för att man kommer att flytta miljöprövningsbesluten från små länstyrelser så besluten ska fattas allt längre bort från småföretagen. Undertecknad tror att ju längre bort myndighetsutövaren är dess svårare känner företagaren att kontaktmöjligheterna är. Det heter ju att man ska göra det enklare för företagen, i dessa frågor tror jag det är viktigt med lokalkännedom och närhet. Undertecknad har motionerat om detta.

För den som är intresserad så är här en länk till betänkandet. Carina

http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Utskottens-dokument/Betankanden/Arenden/201112/KU2/

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela