Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Året som gått med mina ögon

Publicerad 2012-12-31 13:55:00 i Allmänt,

Så här på årets sista dag, funderar undertecknad lite över året som gått, har det varit bra eller dåligt ?

Svårt att säga känns det som. Har personligen haft lite problem med blodtrycket ,är väl löst just för stunden med medicinering men kanske lite mindre stress och mer motion skulle göra susen. Jobbar på det.

Annars började året ganska tufft för oss socialdemokrater och en partiledare som avgick. Detta i sin tur har nog påverkat oss under hela året, då allt som hände sätter spår och inte minst vem kan man lita på. Nu har vi en ny partiledning som jobbar bra och skutan håller på att vändas men än är det långt kvar. Undertecknad hoppas därför att år 2013 ska bli ett solidaritetens år, där vi är generösa mot alla de som har det sämre ställt eller är sjuk, arbetslös.

Att visa solidaritet med andra kan vara så mycket, det viktigaste är att vi talar om det som en väg till ett bättre Sverige,Europa och värld.

Kom att tänka på hur stor egot har blivit när familjen häromdagen besökte IKEA i Kalmar med ganska mycket folk särskilt i restaurangen. Vi hittade ett bord och satt och åt, maken gick då och fyllde på lite dricka, under tiden var det någon som tog hans stol,fast bricka med mat stog där ...... kan då också lägga till att det var inget barn eller ungdom utan en vuxen kvinna. Undrar fortfarande hur hon tänkte, Typ om jag bara får så ski... jag i alla andra ?

Sverige av idag ......

 
Detta år klarade vår Wippet Danny sin licens för Wippetrace och ett nytt fritidsintresse för husse och matte påbörjades. Vi reser nu mer runt i främst södra Sverige och tävlar,blev hyfsade resultat tycker vi som är nybörjare.Avser då både hund och oss människor. http://www.kalmarwhippetrace.se/

Att manuella glasindustrin inte går så bra känns som en ond vagel, precis som att regeringen borde kunna göra mer. Tänk att man satsar 6 miljoner på regalskeppet Vasa för bevarande av ekträ so m håller på att förmultna, helt naturligt som kretsloppet. Men icke en krona på bevara ett 250 årit hantverkskunnande inom manuell glasindustri. Tro nu inte utan jag tycker det är bra med forskningspengar till Vasa läs gärna länken nedan http://www.sp.se/sv/index/research/vasa/sidor/default.aspx men vill visa på att man gör skillnad på olka saker i vårt samhälle .I oktober hade undertecknad en debatt med näringsministern kolla gärna på den här nedan är länken dit.http://www.riksdagen.se/sv/Debatter--beslut/Interpellationsdebatter1/Debatt/?did=H01036&doctype=ip

Att arbetslösheten ökar och fler lever på existensminimum känns som att det är ett kännetecken för 2012 tyvärr,vi får hålla tummarna att det vänder under 2013 även om inget just nu pekar på det. Höll tummarna gjorde vi väl alla inför Eurovisionsschlagerfestivalen och vårt svenska bidrag Euporia med Loreen tog hem segern, visst blir vi alla lite stolta då. Kom att tänka på att när undertecknad var på studieresa Polen-Litauen i augusti och var på en vägkrog ganska långt öster ut i Polen så spelade de vinnarlåten, inte utan man kände sig lite extra stolt över vår låt.

Tja det blev lite smått och gott, lite gnäll, lite positivt önskar nu alla bloggare ett riktigt gott nytt år.

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela