Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Företagaden ger jobb

Publicerad 2012-04-23 07:32:34 i Allmänt,

Svenskt näringsliv är inte nöjda med regeringens politik vad gäller företagande. tycker kanske inte en socialdemokrat så konstigt , men tror att regeringen sitter där och ser förvånade ut. Särskilt den unga näringsministern som tror att lösningen för Sverige med jobb är sänkta löner för unga. Själv är hon inte beredd att sänka sin ersättning som ministern bara för hon är ung. Det kallar undertecknad för dubellmoral.

I en tid där konkurrensen ökar allt mer globalt måste det tas krafttag inom näringslivspolitiken.

Vi måste skapa samverkan mellan samhälle och näringsliv. Sen bör man snarast ta tag i frågan om sjukersättning. Undertecknad ansåg redan när vi införde att arbetsgivaren ska stå för de 14 första dagarna att det var fel väg. Nu är det tid för förändring.
Vi måste också få till det bättre med riskkapital. Inte för det saknas pengar men tillgången för de företagare som söker är ibland knepig. Vi måste få fler företag som vill växa.

Därtill måste man titta på möjligheterna för företagarna på landsbygden. Här är det ofta särskilt knepigt med möjligheterna till kapital när man vill växa.

 

Kan bara konstatera med dessa korta rader,att alliansregeringen borde ha fullt upp med att skriva proppositioner till riksdagen. Näringsutskottet har i morgon återigen ett inställt sammanträde.

Orsak brist på förslag från regeringen. Vore det inte för EU:s direktiv skulle vi nästan vara arbetslösa ! Carina

.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela