Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Marknadens villkor

Publicerad 2011-11-02 10:01:36 i Allmänt,

I dessa dagar är det inte enkelt att vara boende i Grekland.

Det kvittar vad de gör så är det fel, alltid är det någon som tycker det. Missförstå nu inte denna inledning , självklart ska man inte leva över sina tillgångar. det gäller såväl enskilda människor som länder.

Men när de föreslårs sparpaket protesterar folket ( vilket är en sund reaktion av dem ) När Giorgos Papandreou föreslår folkomröstning är det fel säger folket och omvärlden och oposionen applåderar och vill ha nyval.

 Klart att inte folket vill ha folkomröstning, de vill inte behöva ta ställning i denna svåra fråga,de har ju valt politiker som ska göra det. De vill också kunna känna att de står vid sidan om och kan fortsätta protestera.

 Blir det folkomröstning måste man ta ställning och i och med det medverkar man till alla försämringarna i vardagen.

 Att oposionen vill ha nyval är naturligtvis endast populistiskt FÖR vad ska de göra ?
Att sparpaket ska genomföras gäller väl oavsett. Nä det vore bättre att alla politiker i Grekland förenade sig i att DETTA ska vi lösa och visa på handlingskraft i stället för osäkerhet om framtiden.

Allt för många greker drömmer om återinförande av drachmer ( är osäker på stavningen ) vilket naturligtvis inte är någon lösning, utan är mer drömmen om en bättre tid, som med sedvanliga ord kan beskrivas med ATT DET VAR BÄTTRE FÖRR. Att stå ensam i denna kris med en egen valuta och mot en överkänslig marknad skulle nog inte göra vardagen lättare.

Undertecknad funderar över vad EU och alla dessa borgliga politiker som har majoritet i EU idag gör för att folket i Grekland, Italien, Spanien,Portugal,Irland ska få en chans och känna att det finns en framtid.

Undertecknad tror inte bara på att man kan spara sig ur kriser utan man måste nog också våga satsa.

 Vi kan inte bara rädda privata banker, vi måste också rädda människor från att gå under. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela